• BIST 9645.02
  • Altın 2414.11
  • Dolar 32.5972
  • Euro 34.7733
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Yunusemre, Anneleri Üniversiteli Yapıyor

Yunusemre, Anneleri Üniversiteli Yapıyor
Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan proje sayesinde bütün anneler üniversiteli olacak.

Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan proje sayesinde bütün anneler üniversiteli olacak. Üniversite eğitimi alma şansı olmamış okur-yazar olan anne ve anne adayları ile daha önce bir üniversite eğitimi almış fakat bilgilerini güncellemek isteyen tüm anne ve adayları için açılacak "Anne Üniversitesi" projesi için Yunusemre Belediyesi Başkanlık Makamında Celal Bayar Üniversitesi ile protokol imzalandı.

Yunusemre Belediyesi ile Celal Bayar Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile Yunusemre ilçesinde anneler ve anne adaylarına üniversite eğitimi verilecek. Anne Üniversitesi'nin bir an önce faaliyete geçmesi için Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Mustafa Milat arasında protokol imzalandı. Protokol imza törenine, Yunusemre İlçe Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcıları Şule Uygur, İdris Avşar, Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Doç. Dr. Mustafa Kargın, Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel, Yunusemre Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel ve CBÜ Öğretim Üyeleri katıldı.

"ANNELERİN EĞİTİMLİ OLMASI, GELECEĞİMİZE IŞIK TUTACAKTIR"

Yunusemre Belediyesi Yenimahalle Hanımlar Lokali bünyesinde açılacak olan sınıflarda eğitim alacak olan anne ve anne adaylarının kendilerini tanımaları, geliştirmeleri ve bu yolla çocuklarını daha bilinçli bir şekilde eğitmelerine yardımcı olmayı sağlamak amacıyla Anne Üniversitesi projesini hayata geçirdiklerini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Anne Üniversitesi eğitim programına yönelik imzalamış olduğumuz bu protokol sayesinde, CBÜ'nün değerli hocaları ve Sürekli Eğitim Merkezimizin değerli hocaları açacak olduğumuz kurslarda annelerimize ve anne adaylarımıza eğitim verecekler. Özellikle bayanlarımızın her yönde eğitim alabilmeleri için CBÜ ile daha önceden de bir çok kez protokoller imzalayarak işbirliği yapmıştık. Bu protokol ile yeni bir işbirliği alanını daha açmış olduk. Yapmış olduğumuz bu protokol ile kurulacak olan Anne Üniversitemizde, annelerin sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlayacak, annelerimizin ve anne adaylarımızın özgüvenini ve kendilerine olan saygılarını arttıracağız. Üniversiteye gitme fırsatı bulamamış annelerimizin üniversite ile tanışmalarını ve üniversite toplum buluşmasını sağlayacağız." dedi.

"AİLEDE İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ"

Başkan Çerçi, son yıllarda özellikle aile içi iletişimde televizyon, bilgisayar, telefon gibi iletişim araçlarının negatif etkilerinin gözlendiğini ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, "Anne Üniversitesi'nde, anne, baba ve çocuk arasındaki iletişimin nasıl olması gerektiği üzerinde durulacak, değerler eğitimi verilecek. Bu projenin amacı; Aile içi iletişimin zenginleşmesine, annelerimizin doğru iletişim tekniklerini öğrenmesine, özgüvenlerini kazanmalarına, zamanında şartlarına göre bilgilerini güncellemelerine, sadece birer çocuk yetiştirmedikleri aynı zamanda bir milletin de geleceğinde söz sahibi oldukları bilincine varmalarına ve birer öğretmen sorumluluğunda kendilerini ve çocuklarını yetiştirmelerine katkı sağlamaktır. Ev ekonomisi, anne çocuk beslenmesi, sağlık bilgisi ve çevre bilinci, girişimcilik, eğitimde ailenin rolü, medya okuryazarlığı da programda yer alan diğer derslerimiz. Bütün hanımlarımızı açılacak olan Anne Üniversitemize bekliyoruz. Geleceğimiz açısından önemli olan bu sorumluluk projesinin hayata geçmesinde emeği bulunan bütün mesai arkadaşlarıma ve Celal Bayar Üniversitesi yetkililerine teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

KURS SONUNDA ÜNİVERSİTELİ ANNELERE KEP ATMA TÖRENİ DÜZENLENECEK

Anne Üniversitesi projesinde yer alacak anneler ve anne adayları 5 haftalık bir kursa katılacak. Programda özellikle annelerin kendilerini ve çocuklarını yetiştirmede ihtiyaç duydukları temel eğitimler ve bunların yanında ilgi alanlarına göre hobi edinebilecekleri alanlarda eğitimler verilecek. Başvurular Yunusemre Belediyesi Yeni Mahalle Hanımlar Lokali'ne yapılacak. Anneler ve anne adayları sertifikaya hak kazanabilmek için en az 3 hafta derslere katılmak zorundalar. 5 hafta sonunda başarılı olan Üniversiteli anneler için CBÜ'de kep atma töreni de düzenlenecek.

Yunusemre, Anneleri Üniversiteli Yapıyor

Yunusemre, Anneleri Üniversiteli Yapıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim