• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Yunuseli Kanalı Bölgeye Prestij Katacak

Yunuseli Kanalı Bölgeye Prestij Katacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer çayının bir kolu olan ve yaklaşık 90 yıl önce sel baskınlarının önlenmesi için yapılan Yunuseli kanalını...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer çayının bir kolu olan ve yaklaşık 90 yıl önce sel baskınlarının önlenmesi için yapılan Yunuseli kanalını ıslah ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli kanalının kot farkının hafriyat çalışmalarıyla ortadan kaldırıldığını belirterek, 30 metrelik yol üzerinden gelen vatandaşların Yunuseli Bulvarı'na geçerek, buradan da Mudanya'ya kolaylıkla ulaşabileceğini söyledi.

Büyükşehir sınırlarındaki 25 dereyi ıslah eden Büyükşehir Belediyesi, il merkezinden geçen Gökdere, Hacivat ve Nilüfer çaylarının kollarında ıslah çalışmasının yanında çevre düzenlemeleri ile dere kenarlarını güzelleştiriyor. Nilüfer çayının bir kolu olan ve 1925- 1926 yıllarında ovada yaşanan sel baskınlarının önüne geçmek için yaptırılan Yunuseli kanalındaki ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarının önemli bir kısmı tamamlandı. Kanal ile halen kullanılan yol arasındaki kot farklılıkları da tamamen ortadan kaldırılırken, bölgeye önemli bir bulvar kazandırılmasını yönündeki çalışmalar hızla sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmaları yerinde inceledi. Kenti dikine geçen Gökdere ve Hacivat derelerinde olduğu gibi Nilüfer çayının bir kolu olan Yunuseli kanalında ıslah çalışmasının devam ettiğini belirten Başkan Altepe, yaya ve bisiklet yolları, peyzaj düzenlemeleri ve hemen yandaki karayolu kotlarının düzenlemesiyle projenin bölgenin çehresini tamamen değiştireceğini vurguladı. Çalışmalar kapsamında kanalın havaalanı tarafındaki yol kotlarının hafriyat çalışmalarıyla aynı seviyeye indirildiğini ifade eden Başkan Altepe, "Böylece 30 metrelik yolun çevre yolu bağlantısının sağlanacağı önemli bir ana arter kazanmış olacağız. Yunuseli Kavşağı'ndan Mudanya istikametine, Kurşunlu istikametine de bağlantılar sağlanacak. Aynı zamanda Panayır Kavşağı'na buradan geçişi kolaylaştıracak olan güzel bir düzenleme oluyor. Bu yolla birlikte Bursa merkezden Çelebi Mehmet Bulvarı üzerinden gelen vatandaşlarımız, Yunuseli Bulvarı'na geçerek, bu güzergahla şehrin kuzeyine ve sahil bölgelerine ulaşmış olacak. Son düzenlemeler yapılıyor. Bu arada Acemler ile Yunuseli arasında araçların geçebileceği 5 ayrı köprü de yapacağız. Bölgeye önemli bir ana arter kazandırmış olacağız" diye konuştu.

Yunuseli Kanalı Bölgeye Prestij Katacak

Yunuseli Kanalı Bölgeye Prestij Katacak

Yunuseli Kanalı Bölgeye Prestij Katacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim