• BIST 9722.09
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Yünkül: “Ek Ödemelerden Tasarruf Edilemez”

Yünkül: “Ek Ödemelerden Tasarruf Edilemez”
Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, tasarrufun çalışanlarının hak edişi üzerinden yapılmaması gerektiğini söyledi.

Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, tasarrufun çalışanlarının hak edişi üzerinden yapılmaması gerektiğini söyledi.

Şube Başkanı Gökhan Yünkül ve yönetim kurulu üyeleri Sağlık-Sen Yenişehir İlçe Temsilciliği'ni ziyaret etti. Yenişehir İlçe Sağlık Müdürlüğüne tayin olan Dr. Ömer Kalaycı'yı ziyaret eden Yünkül, Kalaycı'ya yeni görevinde başarılar diledi. Yünkül ve beraberindekiler Yenişehir Devlet Hastanesi çalışanlarını da ziyaret ederek, sendikal faaliyetler ve Sağlık-Sen'in 2015 yılında elde ettiği haklarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Yünkül, Sağlık-Sen'in toplu sözleşme masasında kazandıklarının 2016 yılı itibariyle tek tek hayata geçtiğini vurgulayarak, özellikle hekim dışı personele yönelik olarak ek ödemede tavan ödeme kat sayısının 1,50'den 1,70'e çıkmasının, kadro unvan katsayılarının 0,50 oranında artırılmasının çalışanlara katkısının 150 ile 250 TL arasında getirisi olduğunu belirtti. Yünkül, "Sağlık çalışanları için sadece sağlık iş kolunda elde ettiğimiz avantajlar Sağlık-Sen'in etkisini ve sonuç almaya yönelik hareket kabiliyetini göstermeye yeter. Bizlere sahada çalışanlardan ulaşan en büyük şikayetler ek ödemeyle ilgili konulardır. Ek ödemenin emekliliğe yansımaması başta olmak üzere, ek ödemelerde dağıtımdaki adaletsizliklerle birlikte, son zamanlarda bazı sağlık kurumlarında ek ödeme dağıtım oranlarındaki ciddi kısıtlamalar çalışanları huzursuz etmektedir" dedi.

"Bilhassa sabit dışı ek ödemeler, çalışanlarının bilfiil emeklerinin karşılığı olan bir gelirdir" diyen Yünkül, "Bu gelirin kanunî kesintiler düştükten sonra en az yüzde ellisinin çalışanlara dağıtılması gerekir. Ancak bazı sağlık kurumlarımızda Sağlık Bakanlığı'nın, ilimizdeki projelerine kaynak aktarma maksadı ile ek ödemede dağıtılabilir rakamların yüzde 20'lere kadar çekilmesi kabul edilecek bir durum değildir. Bizler bu konuda hassasiyetimizi ortaya koyduk ve koymaya da devam edeceğiz. Üstüne basarak ifade ediyorum, döner sermaye gelirleri ile öncelikle çalışanlar tatmin edilmelidir. Bu sağlanırsa gelirlerde aynı oranda artış, hizmetlerde kalite ve memnuniyet sağlanır. Tasarruf çalışanlarının hak edişi üzerinden yapılmamalıdır. Tasarruf için onlarca kalem çıkarılabilir, idarecilerimizin bu alanlara yoğunlaşmasını tavsiye ediyoruz. Sağlık-Sen olarak yapıcı eleştiri hakkımızı her zaman kullandık ve kullanmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim