• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yunanistan'ın kurtuluş gününde Atina ve Selanik'te Türk bayrağı açtılar

Yunanistan'ın kurtuluş gününde Atina ve Selanik'te Türk bayrağı açtılar
Yunanistan'ın Osmanlı İmparatorluğu'ndan bağımsızlığını ilan ettiği "25 Mart 1821 Ulusal Bağımsızlık Bayramı", ülke genelinde düzenlenen coşkulu...

Yunanistan'ın Osmanlı İmparatorluğu'ndan bağımsızlığını ilan ettiği "25 Mart 1821 Ulusal Bağımsızlık Bayramı", ülke genelinde düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı. Yunanistan'ın milli kurtuluş gününde başkent Atina ve Selanik'te açılan Türkiye bayrakları ise ülke basınında tepkilere neden oldu.

Yunanistan'da "25 Mart Bağımsızlık Günü', parlamentonun da bulunduğu Atina merkezindeki Sintagma Meydanı'nda düzenlenen askeri törenlerle kutlandı. Tank, top, savaş uçağı, helikopter ve kara birliklerinin yer aldığı törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tören, Cumhurbaşkanı Pavlopulos'un Meçhul Asker anıtına çelenk koymasının ardından başladı. Hükümeti Başbakan Yardımcısı Yiannis Dragasakis ve Savunma Bakanı Panayotis Kammenos temsil ederken, bakanlar, siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer ve yabancı ülke büyükelçileri de protokolde yer aldı.

TANKLAR GEÇİT YAPTI

Sintagma Meydanı'nda yapılan askeri geçit törenine, ekonomik krize rağmen mekanize, kara ve hava kuvvetlerinin ağır askeri araçları da katıldı. Silahlarını sergileme fırsatı bulan Yunan ordusu, onlarca tank, füze bataryası, hafif ve ağır silahlarla donatılmış askeri araçlarıyla protokolü selamladı. Savaş uçakları ile helikopterlerin, art arda tören alanı üzerinden gerçekleştirdikleri alçak uçuş gösterisi ilgiyle izlendi.

Silahlı Kuvvetler ve güvenlik güçleri mensupları, siyasi ve askeri yetkilileri selamlarken, Osmanlı İmparatorluğu'na karşı bağımsızlık mücadelesini başlatan askerleri temsilen etekli Evzonların (Efsun) geçit töreni de alkış topladı.

Yunanistan'ın Selanik ve diğer şehirlerinde de kutlama törenleri düzenlendi.

ASKERİ GEÇİT TÖRENİNİ TÜRK BAYRAĞIYLA İZLEDİ

Bu arada askeri geçit töreninin yapıldığı caddeye 20, protokol tribünlerine ise yaklaşık 150 metre uzaklıktaki Amalia Oteli'nin balkonunda Türk bayraklı tişörtüyle töreni izleyen genç bir turisti fark edenler tepki gösterdi. Yunanistan'ın Osmanlı'dan bağımsızlığını ilan ettiği bir günde bu hareketi "inanılmaz tahrik" şeklinde yorumlayan haber siteleri, Amalia Caddesi'nde töreni izleyen bazı vatandaşların durumu fark etmesi üzerine gence tepki gösterdiklerini öne sürdü.

SELANİK'TE DE TÜRK BAYRAĞI

Benzer bir olay da Selanik'te yaşandı. Yerel basın organlarının haberine göre Selanik'te Vasilis Olgas sokağında bulunan apartmanların birinde ikamet eden bir kişi, dün gece saat 23.00 sularında balkonuna Türk bayrağı astı. Fotoğraflarda hemen alt daire balkonunda ise Yunan bayrağı bulunduğu görülüyor. Şikayet üzerine olay yerine gelen polis, Türk bayrağını asan kişiden yaptığı davranışı "yeniden düşünmesini" istedi. Bayrak daha sonra balkondan kaldırıldı.Cihan

Yunanistan'ın kurtuluş gününde Atina ve Selanik'te Türk bayrağı açtılar

Yunanistan'ın kurtuluş gününde Atina ve Selanik'te Türk bayrağı açtılar

Yunanistan'ın kurtuluş gününde Atina ve Selanik'te Türk bayrağı açtılar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim