• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Çipras ile Acun görüşmesini anlattı

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Çipras ile Acun görüşmesini anlattı
Yunanistan Hükümet Sözcüsü Olga Gerovasili, Acun Ilıcalı'nın Yunanistan'da televizyon kanalı satın alacağına ilişkin muhalefet partileri tarafından...

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Olga Gerovasili, Acun Ilıcalı'nın Yunanistan'da televizyon kanalı satın alacağına ilişkin muhalefet partileri tarafından gösterilen sert tepkiye "gülerek cevap" verdi. Başbakan Aleksis Çipras ile Ilıcalı arasında geçen ayaküstü diyalogu da anlatan Gerovasili, yayın ruhsat tahsisinin uluslararası ihaleye göre yapılacağını vurguladı.

Yunanistan'da 10 gün önce patlak veren "Türk televizyoncu (A.Ilıcalı) Yunanistan'da kanal satın alacak" tartışması sürüyor. Yunan medyası, Türkiye ile ilgili haberlerin her zaman ilgi ile takip edilmesi fırsatını kaçırmadı. Tarım sektörü ile meslek gruplarına ek vergiler ve sosyal güvenlik yasasında değişikliklerin tartışıldığı bir dönemde "Türk'e televizyon kanalı satmayalım!" tepkisini gündemde tutmayı sürdüren sansasyonel gelişme ve magazin haberleriyle satış yapmayı hedefleyen Star gazetesi, manşet haberinde, "Türk, Yunan kanalını satın alıyor" başlığını kullandı. Ekim ayına kadar Ilıcalı'nın satın alacağı kanalı faaliyete geçeceğini iddia eden gazete, Ilıcalı'nın Çipras ve Davutoğlu ile çekildiği fotoğrafının yanına bir de "fes" fotoğrafı iliştirmeyi ihmal etmedi. Öte yandan televizyon kanalları, gazeteler ve haber portalları, Ilıcalı'nın sektördeki hızlı yükselişine geniş şekilde yer veriyor.

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ÇİPRAS-ACUN GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

Bugünkü basın toplantısında bir soru üzerine Başbakan Aleksis Çipras ile Acun Ilıcalı arasında geçen diyalogu basın mensupları ile paylaşan Hükümet Sözcüsü, Türkiye ile Yunanistan milli takımları arasında oynanan (17 Kasım 2015) maçın ardından koridorda Başbakan Aleksis Çipras ile Davutoğlu'nun birlikte bulundukları sırada Çipras ile Ilıcalı'nın tanıştırıldığını söyledi. Gerovasili, Ilıca'lının Çipras'a Yunan kanal sahipleri ile konuştuğunu ve kanal ruhsatları konusuna ilgi gösterdiğini söylediğini belirtti. Gerovasili, Başbakan Aleksis Çipras'ın da Ilıcalı'ya "Evet. Koşulları belirlenecek bir uluslararası ihale olacak." diye cevap verdiğini söyledi. Gerovasili, tanışma ve tokalaşma sonrasında bir de fotoğraf çekildiklerini belirtti.

Yunanistan'da basın mensuplarının çok zor şartlarda çalıştıklarını belirten Gerovasili, yeni yasanın çok daha fazla istihdamı garanti altına alacağını söyledi. Sadece istihdam değil medya sektöründe çalışanların diğer sosyal haklarının da tam anlamıyla korunacağını vurguladı.

"MUHALEFET PARTİLERİ "POPÜLİST" GÜNDEMLE GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜYOR"

Vatandaşın 6 yıldır ana gündem maddesi durumundaki ekonomik krizle mücadele konusunda esaslı çözüm önerileri sunmakta başarısız olan muhalefet partileri, Acun'un televizyon kanalı satın alacağına ilişkin haberler üzerinden "popülist" açıklamalarla gündeme gelmeye çalışıyor.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan gazeteciler, muhalefet partilerinin popülist bir gündem oluşturma çabasına tepki gösterdi. Merkez Birliği Başkanı Vasilis Levendis ve diğer muhalefet partilerinin "havai fişek" atarak gündeme gelmeye çalıştıklarını belirten Yunan gazeteciler, uluslararası bir ihaleye her yabancı yatırımcının girebileceğini, buna karşı çıkanların kendilerini gülünç duruma düşürdükleri eleştirinde bulundu.

MUHALEFETİN TEPKİSİ SÜRÜYOR

Ana muhalefet Yeni Demokrasi Milletvekili Nikos Dendias, "Eğer haberler doğru (Ilıcalı'nın kanal satın alacağı) ise hükümet olanlara ilişkin epey açıklama yapması gerekir. Başbakan, hangi hukuki çerçevede yabancı ve özellikle de Türk vatandaşlarıyla Yunan kanallarının yayın ruhsatı konusunu konuşuyor." dedi.

Öte yandan sosyalis PASOK Milletvekili Andreas Loverdos ise "Bu olandan sonra Başbakan Aleksis Çipras ve Syriza'nın tercihleri hiç kimseyi şaşırtmamalı. Başbakan çıkmalı ve açıklamada bulunmalı. Çoğu zaman haberlerin neden olduğu komşu ülke ile her gün yaşadığımız sorunlar konusunda bir de bizi bilgilendirmeleri için Türklere ruhsat vermemiz mümkün değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Meclis Başkanı Nikos Vutsis ise Türk basın-yayın organlarında çıkan haberlerin doğru olmadığını söyledi.

ESKİ TELEVİZYONCU LEVENDİS

Tartışmaların fitilini bundan 10 gün önce Merkez Birliği Partisi Lideri Vasilis Levendis, Türk işadamının Yunanistan'da televizyon kanalı satın alacağına dair söylentiler dolaştığına dair parlamentoda yaptığı konuşma ile ateşlemişti. Yeni yayın ruhsatlarına ilişkin yasa tasarısı görüşmelerinde konuşan Levendis, "Hükümete sesleniyorum. Sakın bir Türk'e ruhsat vermeye teşebbüs etmeyin." demişti. Ardından da diğer partilerin tepkisi gelmişti. Yayın ruhsatları ile ilgili yeni yasa 300 üyeli Yunan Parlamentosu'nda 153 oyla geçen hafta kabul edilmişti.

Levendis bugün yaptığı yeni bir açıklamasında ise hükümetin aralarında 30 yıldır faaliyet yürüten birinin de bulunduğu 4 kanalı kapatarak yerine Türk girişimci dahil nüfuzlu kişilere ruhsat vereceğini iddia etti. Levendis, 1990'lı yıllarda işlettiği küçük kanalları astronomik rakamlara elinden çıkarmasıyla tanınmıştı.

Son genel seçimlerde aldığı yüz 3,4 oyla 25 yılın ardından ilk defa parlamentoya girme başarısı gösteren Merkez Birliği, 9 vekile sahip.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Çipras ile Acun görüşmesini anlattı

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Çipras ile Acun görüşmesini anlattı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim