• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Yunan öğrenciler Çiğli’de

Yunan öğrenciler Çiğli’de
Çiğli Mehmet Hikmet Kaşerci Ortaokulu'nun erken okul terklerinin önlenmesi ve dezavantajlı çocukların okula devamının sağlanması amacıyla hazırladığı...

Çiğli Mehmet Hikmet Kaşerci Ortaokulu'nun erken okul terklerinin önlenmesi ve dezavantajlı çocukların okula devamının sağlanması amacıyla hazırladığı proje kapsamında, Çiğli'ye Yunanistan'ın Girit adasından öğrenciler ve öğretmenler geldi.

"Antikten moderne engelleri aşıyorum sporla tek hamlede " başlıklı Erasmus projesinin bir diğer ortağı ise Yunanistan'ın Girit adasından 9.Rethymnion İlkokulu oldu. Proje kapsamında Okul Müdürü Kostas Papadomanolakis, 2 öğretmen ve 12 öğrenci ile Çiğli'ye geldi. Program boyunca, Çiğli ve İzmir'in tanıtımının yanı sıra Yunan çocuklara matrak ve mangala gibi tarihi ata sporları öğretilecek ve her iki ülkenin çocukları arasında müsabakalar yapılacak.

Başkan Hasan Arslan'a ziyaret

Yunan öğrenci ve öğretmenlerle makamında bir araya gelen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, uluslar arası birlikteliklerin kaynaşmayı sağladığını ve barış ortamının perçinlediğini söyledi. Kültürleri kaynaştırmanın böyle kültürel aktivitelerle mümkün olacağını belirten Başkan Arslan, günümüz çağında bilgi alışverişinin önemini vurguladı. Ziyarette ayrıca Mehmet Hikmet Kaşerci Ortaokulu Müdürü Ozan Gümüş ile Proje Koordinatörü Burcu Hancı Yanar da hazır bulundu.

9.Rethymnion İlkokulu Müdürü Kostas Papadomanolakis ise Çiğli'ye ikinci kez gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek, "Biz Yunanistan'ın en büyük adası Girit'ten geliyoruz. İki kültürün kaynaşması bizim için çok güzel. Çocuklarımız da mutlu oldu buraya gelmekten. İzmir gibi büyük bir kentte bulunmaktan dolayı hepsi çok heyecanlı. Çocuklarımız burada güzel arkadaşlıklar edindiler" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Yunan öğrenciler Başkan Hasan Arslan'a antik Heraklion kentinin yüzük baskılı objesini hediye ettiler.

Yunan öğrenciler Çiğli’de

Yunan öğrenciler Çiğli’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim