• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Yunan medyası, Gülen'in 'Le Monde'daki makalesini yayınladı

Yunan medyası, Gülen'in 'Le Monde'daki makalesini yayınladı
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin, terörü kınayarak çözüm önerileri sunan Le Monde'daki makalesi Yunan basın-yayın organlarında da yankı buldu.

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin, terörü kınayarak çözüm önerileri sunan Le Monde'daki makalesi Yunan basın-yayın organlarında da yankı buldu. "Efimerida ton Sintakton" ve "To Vima" gazetelerinin yanısıra onlarca internet sitesi ve blog makaleyi okurlarına Yunanca çevirisiyle aktardı.

Gülen'in 18 Aralık'ta Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde'da "Müslümanlar, inanç anlayışımızı eleştirel bir tahlile tabi tutalım" başlığıyla yayımlanan makalesine, geçtiğimiz günlerde Yunanistan'ın en çok satan ikinci gazetesi "Efimerida ton Sintakton" tam sayfa yer verdi.

Ülkenin en büyük medya grubu Lambrakis'in çok satan haftalık gazetesi "To Vima" ise dün onbinlerce kişi tarafından takip edilen internet sitesinde makeleyi okurların istifadesine sundu.

YÜZBİNLERCE KİŞİYE ULAŞTI

"Efimerida ton Sintakton" ve "To Vima", Gülen imzasının altına, "Özgürlükçü İslam hareketi Hizmet'in kurucusu ve manevi lideri" notunu düştü. İlgi gören makale, gazetelerin yüzbinlerce okuru tarafından takip edilen twitter ve facebook gibi sosyal medya mecralarından üyelerin dikkatine sunuldu. Makale, onlarca internet sitesi ve blog tarafından da yayınlandı.

Aşırılık ve terörle mücadele konusunda uluslararası camiaya ve Müslümanlara önemli mesajlar verilen makalede Gülen, Müslümanlara terörü kayıtsız şartsız reddetme, komplo teorilerine sığınmaktan vazgeçip özeleştiri yapma çağrısında bulunuyor. İslam adına işlenen terör eylemlerinin Müslümanları yabancılaştırdığı ve İslam aleyhine yanlış algıları derinleştirdiği uyarısında bulunan Gülen, terörün dini olmadığını dile getiriyor.

Gülen, makalede IŞİD'in Fransa, Lübnan ve Irak'ta arka arkaya meydana gelen kanlı eylemlerin kurbanlarının etnik ve dini kimliklerine bakılmaksızın önce insan olduklarına vurgu yapıyor.

YUNAN OKURLARDAN MAKALEYE DESTEK

Yunan okurlar da Gülen'in makalesine ilişkin yazdıkları yorumlarla beğenilerini dile getirdi. Yunanistan ve Avrupa Reform Ağı Diktio Başkanı, Avrupa Komisyonu'nun İstihdam, Sosyal İşler ve Fırsat Eşitliğinden sorumlu eski üyesi ve Yunanistan'ın eski Eğitim Bakanı Anna Diamantopulu da Gülen'in Yunan gazetelerinde yayımlanan "Müslümanlar, inanç anlayışımızı eleştirel bir tahlile tabi tutalım" başlıklı makalesini onbinlerce twitter takipçisi ile paylaştı.

Nobel ödüllü Mısırlı yazar Necip Mahfuz'un eserlerini Yunanca'ya kazandıran ve 5 roman yazarı Persa Kumutsi ise "Gülen tarafından korkusuzca dile getirilen ifadeler. Aferin Ona!. İnsani görüşleri duygulandırıyor." görüşünü dile getirdi.

Yunan medyası, Gülen'in 'Le Monde'daki makalesini yayınladı

Yunan medyası, Gülen'in 'Le Monde'daki makalesini yayınladı

Yunan medyası, Gülen'in 'Le Monde'daki makalesini yayınladı

Yunan medyası, Gülen'in 'Le Monde'daki makalesini yayınladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim