• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Yunan jetlerinden Türk Deniz Karakol uçağına taciz

Yunan jetlerinden Türk Deniz Karakol uçağına taciz
Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında keşif-gözetleme uçuşu icra eden bir Deniz Karakol uçağına, Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı radar kilidi muhafaza etmek suretiyle tacizde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında keşif-gözetleme uçuşu icra eden bir Deniz Karakol uçağına, Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından aralıklarla toplam beş dakika 30 saniye süre ile radar kilidi muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, TSK'nın günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, yıllık planlı Deniz Yıldızı-2014 Tatbikatını, 20 gemi ve yedi deniz-hava unsurunun iştiraki ile Karadeniz'de icra ederken, tatbikatın liman safhası kapsamında Karadeniz Ereğli, Amasra, İnebolu, Sinop ve Samsun limanlarında gemilerin halkın ziyaretine açıldığı kaydedildi. 

Yıllık planlı Poyraz 01/2014 Tatbikatı, 21 gemi ve dört deniz-hava unsurunun katılımı ile Karadeniz'de icra edilmeye devam etti. 

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun faaliyetleri kapsamında; TCG Oruçreis Banjul/Gambiya liman ziyaretini tamamlayarak Thema/Gana'ya intikale başlarken, TCG Gediz, TCG Heybeliada ve TCG Yb.K.Güngör Abidjan/Fildişi Sahili Limanı'na intikale devam etti.

TCG Gelibolu, Pakistan ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve Deniz Kuvvetleri ile ortak eğitimler kapsamında 06-09 Nisan 2014 tarihleri arasındaki Karachi/Pakistan liman ziyareti hitamında, Pakistan Deniz Kuvvetlerinden iki fırkateyn, bir hücumbot ve bir uçağın katılımı ile geçiş eğitimleri icra etti ve eğitimlerin ardından liman ziyareti maksadıyla Cibuti'ye yola çıktı.

TCG Gaziantep İngiltere ev sahipliğinde Kuzey Denizi'nde JOINT WARRIOR-2014 Tatbikatı'nın ardından "Norveç Deniz Kuvvetlerinin 200'üncü Kuruluş Yıl Dönümü Törenleri'"ne katılmak üzere Bergen/Norveç limanı'na hareket etti. 

TCG Gökçeada NATO Daimi Deniz Görev Grubu–2, Okyanus Kalkanı Harekâtı kapsamında Hint Okyanusu'nda deniz haydutluğu ile mücadele maksadıyla karakol görevine, TCG Bartın, Birleşmiş Milletler UNIFIL harekatı kapsamında Lübnan açıklarında karakol görevine devam etti.

Basın turu faaliyetleri kapsamında, TCG Anamur ve TCG Ayvalık mayın avlama gemileri Saros Körfezi'nde 1'inci Dünya Savaşı'ndan kalma iki adet mayının imhasını gerçekleştirdi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının Anadolu Kartalı-2014 Tatbikatı'ndaki müşterek eğitimler kapsamında, Akdeniz Kalkanı Harekatı'na iştirak eden TCG Göksu, TCG Bafra ve TCG Karayel hava savunma harbi eğitimlerine katıldı.

Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında keşif-gözetleme uçuşu yapan bir Deniz Karakol Uçağına 13.12-13.20 arasında Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından aralıklarla toplam beş dakika 30 saniye süre ile radar kilidi muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Bu arada, diğer harekât eğitim faaliyetleri kapsamında toplam 12 gemi seyir icra etti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise dört adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu, Sahil Güvenlik Komutanlığı da dört adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi yerine getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Unsurları, Türkiye-Ürdün Bilgisayar Destekli Komuta Yeri, Deniz Yıldızı, Poyraz 01/2014 Tatbikatı ile Anadolu Kartalı Eğitimi'ne (2014-1) iştirak ediyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim