• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Yunan Çocuklarının 23 Nisan Coşkusu

Yunan Çocuklarının 23 Nisan Coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Göztepe Bodrum Futbol Okulu, Yunanistan'dan PAOK'un Kos Futbol Okulu'nu dostluk karşılaşması...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Göztepe Bodrum Futbol Okulu, Yunanistan'dan PAOK'un Kos Futbol Okulu'nu dostluk karşılaşması için Bodrum'a davet etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, bu bayramı Türk ve dünya çocuklarına armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu Selanik Kentinin PAOK takımı tam 23 çocukla Bodrum'a geldi. 23 Nisan'da 23 çocuğu getiren kafilede ise toplam 35 kişi vardı. İzmir Kulübü olan Göztepe'nin organizasyonundaki bu küçük ayrıntılar, maçın en dikkat çekici unsurları oldu.

EGE'NİN İKİ YAKASI DOSTLUK MAÇINDA BULUŞTU

Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluğun gelişmesi için bir büyük adım da Göztepe'den geldi. Sarı - kırmızılı kulüp, altyapı tarihinde ilk defa, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Yunanistan'dan komşularını ağırladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Göztepe Bodrum Futbol Okulu, PAOK Kos Futbol Akademisi'ni Bodrum'a davet etti. 20'si futbolcu adayı toplam 35 kişilik PAOK kafilesi, Bodrum Futbol Okulu Sporium Tesisleri'nde Göztepe Futbol Okulu öğrencileriyle buluştu. Göztepeli miniklerin Türk ve Yunan bayraklarıyla karşıladığı konuk takım oyuncuları, saat 12.00'de başlayan 2004-2006 yaş grubu müsabakasıyla sahaya çıktı.

Ege'nin iki yakasını birleştiren dostluk maçını izlemeye gelenler arasında Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, İlçe Jandarma Komutanı Göksel Oral ve Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ile Kos Kaymakamı Yorgos Halkidyos, Göztepe Kulüp Başkan Vekili Talat Papatya, Kos PAOK Kulüp Koordinatörü Antonios Saltsiz ve Kos PAOK Futbol Antrenörü Pligos Panagiotis de vardı. Maç öncesinde futbolcularla sahada buluşan iki yarımada kaymakamı, dostluk mesajları vererek takımları bu güzel organizasyonda buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında misafirlerimize buraya geldikleri için teşekkür ediyorum. Amacımız bütün dünyada barışı ve kardeşliği sağlamak. Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi yurtta ve cihanda sulhü sağlamak ilkemizdir" diye konuştu. Kos Kaymakamı Halkidyos da Göztepe'nin ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek en kısa zamanda Kos'ta kendilerini ağırlamaktan mutlu olacaklarını söyledi. Daha sonra kısa birer konuşma yapan Kos PAOK Kulüp Koordnatörü Antonios Saltsiz ile Göztepe Kulüp Başkanvekili Talat Papatya oyunculara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından iki kaymakam santra vuruşunu yaparak ilk maçı başlattı. Çekişmeli geçen ilk karşılaşmanın ardından Göztepe Bodrum - PAOK Kos akademileri, 2006-2008 yaş grubu takımı yine 25 dakikalık 2 devre maç için karşı karşıya geldi. Ardından ülke karmaları kendi aralarında dostluk karşılaşması gerçekleştirdi. Organizasyonun mimarı Göztepe Bodrum Futbol Okulu Sorumlusu Emrah Çatak, gazetecilere yaptığı açıklamada "Organizayon bundan birbuçuk ay önce karşı ada ve Yunanistan'la haberleşerek başlattı. İçinde küçük ve ince mesajlar var. Gelen takım Yunanistan'ın Selanik şehrinin 1926'da kurulan takımı PAOK. Atatürk'ün dünya ve Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayramda, karşıdan gelen çocuk sayısı 23. Çünkü 23 Nisan. Kafile sayısı 35. Çünkü Göztepe İzmir Kulübü olduğu için. Bunları denk getirerek, sevgi dostluk ve barış içinde iki ada bir araya gelebiliriz diye düşündük. Sporun barıştırıcı ve birleştirici gücünü kullanarak teklifte bulunduk ve ilk teklifimizde olumlu yanıt aldık. "Sizinle varız. Biz de Atatürk'ün armağan ettiği bu bayramda orada olmak istiyoruz" dediler. Geleceği buluşturacak gençler sizlersiniz diyoruz. Bizden sonraki gelecek daha emin ellerde olsun diye böyle bir hareket başlattık" diye konuştu.

Yunan Çocuklarının 23 Nisan Coşkusu

Yunan Çocuklarının 23 Nisan Coşkusu

Yunan Çocuklarının 23 Nisan Coşkusu

Yunan Çocuklarının 23 Nisan Coşkusu

Yunan Çocuklarının 23 Nisan Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim