• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Yumurta fiyatları düştü tavuk fiyatları yükseldi

Yumurta fiyatları düştü tavuk fiyatları yükseldi
Ramazan öncesi yumurta fiyatları yüzde 55 düşerken, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan piliçte fiyatlar yüzde 20 yükseldi.

Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan tavuk ürünlerinden yumurtanın fiyatı yüzde 55 düşerken, tavuğun fiyatı ise yüzde 20 arttı.

AA muhabirinin, derlediği bilgiye göre, bütün piliç, baget, göğüs, kanat, pirzola gibi yoğun talep gören piliç ürünlerinde 2017'nin ilk 4 ayında fiyatlar yükselişe geçti.

Mısır fiyatlarının artması ve tamamı ithal edilen soya maliyetinde kur kaynaklı yükseliş yaşandığı gerekçesiyle yapılan zamlar ortalama yüzde 20'yi buldu.

Özellikle bütün piliç fiyatlarında yüksek artışlar görülürken, piknik sezonu olmasına rağmen kanat, pirzola gibi mangal ürünlerdeki artışlar yüzde 7-8 civarında kaldı.

Yumurtada ise tam tersine fiyat düşüşleri yaşandı. Yumurta fiyatları için referans alınan Başmakçı Tavukçuluk Kooperatifi toptan fiyatlarına göre geçen yıl sonunda 40 kuruşa kadar yükselen yumurta fiyatı geçen hafta yüzde 55 düşüşle 18 kuruşa geriledi.

"Fiyatlar Kurban Bayramı öncesinde gevşemeye başlar"

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Yönetim Kurulu Üyesi Ender Abalıoğlu,"Bu fiyatlar geleceğe yere kadar geldi. Bundan sonra artık artmaz. Kurban Bayramı öncesinde tekrar gevşemeye başlayacaktır. Ramazan ayında da talep ilk hafta ve son hafta artar. Bunun dışında normal bir sezon yaşanır. Ramazan yaklaşıyor diye yapılan bir zam yok. Geçen yıl yansıtılamayan maliyetler yılın ilk çeyreğinde toptan fiyatlara yansıdı. Ramazanın gelmesiyle baget, but ve bütün piliçte tüketim artışı bekliyoruz." diye konuştu.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Bedri Girit ise yumurtada çok farklı bir durumun yaşandığını ifade ederek, "Bahar aylarıyla birlikte üretimin hızla artmasıyla yumurta fiyatları geriledi. Ramazanda yumurta tüketiminin artmasını bekliyoruz." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim