• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Yükümlülerden "16 Bin Dokunuş" puzzle sergisi

Yükümlülerden "16 Bin Dokunuş" puzzle sergisi
Nazilli'de ev sahipliğini Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün yaptığı "Denetimli Serbestlik Hatıra Ormanı" ve "16 Bin Dokunuş Puzzle"sergisi açıldı.

Nazilli'de ev sahipliğini Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün yaptığı "Denetimli Serbestlik Hatıra Ormanı" ve "16 Bin Dokunuş Puzzle"sergisi açıldı.

Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Nazilli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selahattin Afşin, Cezaevi Jandarma Bölük Komutanı Yzb. Kalender Savaş Ünal, İlçe Jandarma Komutanı Üstğ. Yalçın Gürenci, Nazilli Cumhuriyet Savcıları ve Hakimleri, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Savaşçı, Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Serdar Şayan, Orman İşletme Müdürü Türkay Karaçay, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyeleri ile çok sayıda kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı açılışta bir de kokteyl verildi.

Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binası toplantı salonunda proje hakkında bilgilendirme yapılmasının ardından yapılan sergi açılışında 16 bin dokunuşun gerçekleştirildiği 16 adet puzzle beğeniye sunuldu. İlçe Kaymakamı İbrahim Küçük'e günün anısına Atatürk portresinin bulunduğu bir puzzle hediye edildi. Sergi açılışında bilgilendirme konuşması yapan Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Serdar Şayan, yaptığı açılış konuşmasında denetimli serbestlik Müdürlüğünün yaptığı çalışmaları anlattı. Şayan'ın ardından konuşan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş yaptığı konuşmada; "Türkiye'de denetimli serbestlik sistemi 2005 yılında kuruldu ve şu an 139 Denetimli Serbestlik Müdürlüğü faaliyet gösteriyor. 2006 yılında denetimli serbestlik tedbirine tabi olanların sayısı 4 bin civarında iken şu an sayı 440 bindir. Hızlı bir kurumsallaşma ile birçok Avrupa ülkesinin önüne geçtik. Bu sistem; denetimli serbestlik müdürlükleri ile tüm kamu kuruluşlarının, özel sektörün ve sivil toplum örgütleri ile iletişim içerisinde ve ortak çalışma iradesinde yürütülmektedir. Denetimli serbestlik sistemi; soruşturma, kovuşturma ve hükümlülük aşamasında adalet sistemi açısından önemli bir boşluğu doldurmayı, suç işleyenlerin topluma kazandırılması için yapılacak çalışmalarla, sorumluluğu hemen tüm toplum kesimlerine yaymayı, suç işleyenin dışlanmadan topluma kazandırılması için onlara yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Fedakarlık gerektiren; ancak çağdaş toplumların yapısına uygun düşen bir sistem olarak hizmet vermektedir" dedi.

STK'lardan büyük destek alıyoruz

Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak bir taraftan kanunların öngördüğü şekilde infaz ve iyileştirme çalışmaları yapılırken diğer taraftan önemli projeler gerçekleştirmeye devam ettiklerini, bu projelerde başta Koruma Kurulu üyeleri olmak üzere tüm kamu kuruluşlarının, özel sektörün ve sivil toplum örgütlerinin desteğinin büyük olduğunu belirten Başsavcı Dönertaş, "Kamuya ve ülkemiz doğasına katkı sağlayacak olan ağaç dikimi ve bu yolla yeni orman alanlarının, hatıra ormanlarının oluşturulması kapsamında Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce, Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ve Nazilli Belediye Başkanlığı ile işbirliği içerisinde denetimli serbestlik yükümlülerinin katılımıyla 150 adet fıstık çamı fidanı dikimi yapılarak Nazilli Kestel Mahallesinde "Denetimli Serbestlik Hatıra Ormanı" oluşturuldu. Nazilli Organize Sanayi Bölgesinde yapılan ağaçlandırma faaliyetlerinde de denetimli serbestlik yükümlüleri görev aldı" diye konuştu.

"Türkiye'de bir ilk olduğuna inanıyoruz"

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü bünyesinde ilk olma özelliği taşıyan "16 Bin Dokunuş Puzzle" sergisinin açılışını yaptıklarını, proje ile denetimli serbestlik yükümlülerin denetim süreci içerisinde sosyal kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımı desteklenerek başarı duygusu, değer verilme ve takdir edilmenin verdiği motivasyon ile yaşamlarına, düşünce ve bakış açılarına katkıda bulunmayı hedeflediklerini, 15 yükümlünün katılımı ve denetimli serbestlik personelinin desteği ile 3 ayda tamamlandığını belirtti. Puzzle Sergisi için desteğini esirgemeyen Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük'e teşekkür eden Dönertaş, daha sonra yapılan puzzlelardan birini hediye etti.

16 Bin Dokunuş Puzzle sergisinin açılışına müteakip kokteyl eşliğinde gerçekleşen canlı müzik dinletisi ile program sona erdi.

Yükümlülerden "16 Bin Dokunuş" puzzle sergisi

Yükümlülerden "16 Bin Dokunuş" puzzle sergisi

Yükümlülerden "16 Bin Dokunuş" puzzle sergisi

Yükümlülerden "16 Bin Dokunuş" puzzle sergisi

Yükümlülerden "16 Bin Dokunuş" puzzle sergisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim