• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Yüksükotu nedeniyle hayatını kaybeden Ölçer’in adına yurt açıldı

Yüksükotu nedeniyle hayatını kaybeden Ölçer’in adına yurt açıldı
ABD'de rahatsızlığı nedeniyle içtiği yüksükotu çayı nedeniyle hayatını kaybeden Yoga Eğitimcisi Sedef Ölçer adına Ankara'da kız yurdu açıldı.

ABD'de rahatsızlığı nedeniyle içtiği yüksükotu çayı nedeniyle hayatını kaybeden Yoga Eğitimcisi Sedef Ölçer adına Ankara'da kız yurdu açıldı. ABD, kızlarının vefatı nedeniyle Ölçer ailesine sigorta parası ödedi. Türkan ve Melih Ölçer ailesi TEV'e yaptığı bağışla TEV Ankara Özel Sedef Ölçer Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nun açılmasına vesile oldu.

Türkan ve Melih Ölçer ailesinin kızları merhum Sedef Ölçer'in adını ölümsüzleştirmek amacıyla Türk Eğitim Vakfı'na yaptığı bağış ile hayata geçirdiği TEV Ankara Özel Sedef Ölçer Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışı yapıldı. Maltepe Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda yapılan yurdun açılışına TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, eski Devlet Bakanı İmren Aykut ve aileyi temsilen Sedef Ölçer'in dayısı gazeteci Erdoğan Arıpınar katıldı.

'HİÇ OLMAZSA ADI YAŞASIN DEDİK'

Açılış öncesi Cihan Haber Ajansı'na konuşan Erdoğan Arıpınar, aile adına açılışa geldiğini söyledi. Arıpınar, "Bir elim kaza sonrası kaybettiğimiz kıymetli yavrumuzun babası rahmetli olan Melih Ölçer ve sağ olan ablam Türkan Ölçer birlikte onun ABD'den gelen sigorta gelirlerini Türk Eğitim Vakfı'na bağışladılar ve kız talebe yurdu yapılmasını talep ettiler. Allah'a hamd olsun, bugün bunu kutlayacağız." ifadelerini kullandı.

Arıpınar, ABD'de yaşayan Sedef Ölçer'in ölümüne ilişkin, "Çeşitli otlarla yapılan bir bitkisel ilaç içti. Bir zehirleme oldu. Uymamış kendisine. Kurtulamadı, çok acıydı. Daha sonra haberi geldi, kısmet buymuş. Allah'ın yazısından öteye gidilecek bir şey yok. Hiç olmazsa adı yaşasın, kızlarımız adını taşıdığı yerde okusun dedik. TEV'e teşekkür ederim. 10 sene, bir hayli bürokrasi engelledi ama bitirdik." şeklinde konuştu.

Programa Sedef Ölçer'in hayat hikayesi okunarak başladı. Açılış konuşmasını yapan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç bağışçı Bekir Turna'nın bağışladığı gayrimenkulü dönüştürerek, Türkan Ölçer'in bağış desteğiyle inşaatı başlatılan yurdun açıldığını söyledi. Bundan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Koç, "Eğitim hayatı ve kariyeri başarılarla dolu olan merhume Sedef Ölçer'in anne ve babası TEV'e yaptığı bağış ile yurdun hayata geçmesine vesile olarak kızlarının adını ölümsüzleştirdi." dedi.

Konuşmaların ardından açılış merasimine geçildi. Kurdele kesimini TEV Yönetim Kurulu Başkanı Koç ve Erdoğan Arıpınar gerçekleştirdi. Öğrenci kapasitesi 189 olan yurdunda 7 adet 5 kişilik, 35 adet 4 kişilik ve 7 adet de 2 kişilik oda mevcut.

SEDEF ÖLÇER'İN HAYATI

Amerika Birleşik Devleti'nin Chicago eyaletinde yaşayan Sedef Ölçer, ABD'de yoganın öncülerinde biri olarak görülüyor. Ölçer'in doğa ressamlığı çalışmalarının yanı sıra tercüme ajansı da bulunuyordu. Rahatsızlığı nedeniyle zehirli özelliğiyle bilinen yüksükotu yaprağından yapılmış çayı içti. Daha sonra fenalaşan Ölçer, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölçer, 2008 yılında 46 yaşında hayatını kaybetti.

Yüksükotu nedeniyle hayatını kaybeden Ölçer’in adına yurt açıldı

Yüksükotu nedeniyle hayatını kaybeden Ölçer’in adına yurt açıldı

Yüksükotu nedeniyle hayatını kaybeden Ölçer’in adına yurt açıldı

Yüksükotu nedeniyle hayatını kaybeden Ölçer’in adına yurt açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim