• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Yüksel’den PM Ve YDK Değerlendirmesi

Yüksel’den PM Ve YDK Değerlendirmesi
CHP 35. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) listelerinde İzmir'den çok sayıda ismin yer almasını değerlendiren CHP İzmir...

CHP 35. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) listelerinde İzmir'den çok sayıda ismin yer almasını değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "İzmir olarak CHP Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu'nda çok güçlü bir şekilde yerimizi aldık. Bu bizim sorumluluğumuzu da artırdı" dedi.

CHP 35. Olağan Kurultayı PM seçiminde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke 691 oyla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı CHP İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger de 603 oyla PM'ye girdi. İzmir milletvekilleri Zeynep Altıok ve Kamil Okyay Sındır, Mustafa Moroğlu, İrfan Önal ve eski milletvekili Hakkı Akalın da PM'ye giren isimler arasında yer aldı. Seçim sonunda gençlik ve cinsiyet hesaplamasının ardından CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın oğlu Emre Çam ile Sevda Erdan Kılıç da PM'ye dahil oldu. Prof. Dr. Özkan Yıldız da Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan PM'ye girdi. 7 Haziran genel seçimleri öncesi milletvekili aday adayı olan Şehrazat Mercan ile CHP Bornova Örgütü Üyesi Mahit Polat da CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) seçildi. İzmir'in, CHP'nin en güçlü olduğu illerden biri olduğunu söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "İzmir olarak CHP Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu'nda çok güçlü bir şekilde yerimizi aldık. Bu bizim sorumluluğumuzu da artırdı. Partinin İzmir'deki başarısını bu güçle daha da yukarı taşıyacağız. Oy oranımızı yüzde 60'a yükseltmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

"HEDEFE ULAŞMADA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK"

İzmir CHP'nin en güçlü olduğu illerden birisi olduğu için parti yönetimlerinde ağırlıklı olarak temsil edilmek istediklerini belirttiklerini kaydeden Yüksel, "Sadece İzmir değil, Ege Bölgesi olarak Muğla, Aydın, Balıkesir, Denizli, Uşak, Afyon ile beraberiz. O bölgelerden de temsilci arkadaşlarımız var. PM'deki güçlü temsilin, partinin hem İzmir, hem de Türkiye'deki iktidar hedefine ulaşmasında büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Genel Başkanımız da İzmir milletvekili dolayısıyla PM'de 11 kişi olmuş oldu. İki de YDK'ya giren arkadaşımız var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim