• BIST 9547.11
  • Altın 2489.554
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.7991
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Yüksekovalı Öğrencilerin Durumu Değerlendirildi

Yüksekovalı Öğrencilerin Durumu Değerlendirildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan terör olaylarından dolayı Van'da eğitimlerine devam 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin son durumu değerlendirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan terör olaylarından dolayı Van'da eğitimlerine devam 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin son durumu değerlendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan değerlendirme toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Gezici, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mücahit Tunç, ilçe milli eğitim müdürleri ve pansiyonlu okul müdürleri katıldı. Değerlendirme toplantısında Van'ın eğitim anlamında iyi noktalara geldiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, olumsuz gelişmelere rağmen eğitimde herhangi bir aksaklığın söz konusu olmadığını söyledi. Yüksekovalı öğrencilerin genel durumu hakkında okul müdürlerinden bilgi alan Kırekin, öğrencilerin barınma, kitap desteği ve pansiyonlu okulların ihtiyaçlarının giderildiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, ayrıca ilin eğitim anlamında geldiği noktaya da değindi. Birkaç yıl öncesine kadar okuma-yazma oranının dile getirildiği Van'da bu sorunun büyük ölçüde azaldığını ve artık daha üst becerilerin konuşulduğunu kaydeden Kırekin, "Olumsuz gelişmeler ve okulların yakılmasına rağmen yolumuza devam ediyoruz. Kolay bir süreç değildir. Ben özverili bir şekilde çalışan yöneticilerimizi kutluyorum. Van'da eğitim anlamında büyük mesafeler aldık. Artık eğitimde farklı şeyler konuşuyoruz. Okuma-yazma yerine bir üst beceri, TEOG, YGS, TUBİTAK, Beyaz Bayrak gibi projeleri, çalışmaları konuşuyoruz. Van'da 50 okulumuz Beyaz Bayrak ödülüne layık görüldü. Yine TUBİTAK Bilim Fuarı'na yüksek katılım sağlayacağız. Eğitim öğretimin yanında artık öğrencilerimizin farklı becerilerini konuşuyoruz. TEOG sınavlarında Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı sağladık. Bu anlamda sürekli deneme sınavları yapıyoruz. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim