• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Yüksekova’da Sınır Kapısı Toplantısı

Yüksekova’da Sınır Kapısı Toplantısı
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde ithalat ve ihracat yapan firma sahipleri, YÜTSO Başkanı Salih Özdemir ile bir araya gelerek sınır kapısının araç geçişlerine...

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde ithalat ve ihracat yapan firma sahipleri, YÜTSO Başkanı Salih Özdemir ile bir araya gelerek sınır kapısının araç geçişlerine açılması istediler.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanlığı toplantı salonunda sınır kapısıyla ilgili yapılan toplantıya YÜTSO Başkanı Salih Özdemir ile ithalat ve ihracatçılar katıldı. Toplantıda ithalat ve ihracatçılar sıkıntı ve taleplerini dile getirerek, sınır kapısının araç geçişlerine de açılmasını istediler. Toplantıda konuşan YÜTSO Başkanı Salih Özdemir, sınır kapısının tekrar açılması için birçok girişimde bulunduklarını belirterek, sınır kapısının bölge ekonomisinin can damarı olduğunu söyledi. Sınırın araç geçişlerine kapalı olmasının memleket için genel bir sıkıntı olduğunu aktaran Özdemir, "Sınır kapımız güvenlik gerekçesiyle iki ay kadar kapalı kaldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Esendere sınırı için modern bir gümrük kompleksi yapıldı. Sınırda yapılan çalışmaların bitme aşamasına geldiğini söylediler. 25 Ekim 2015 tarihinde sınır kapımız tekrar açıldı, fakat sadece yaya geçişlerine açıldı. Tabi ki bu da güzel bir gelişmedir. Buradaki sıkıntı sınır kapısının ithalat ve ihracata kapalı olmasıdır. Sıkıntının Türkiye tarafından değil de İran tarafından kaynaklı olduğunu tespit ettik" dedi.

En son doğu ve güneydoğu oda ve borsa başkanlarıyla TOBB merkezinde Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında 3 bakanla görüştüklerini dile getiren Özdemir, "Esendere Sınır Kapısı bizim için çok önemlidir. Sınır kapısı sadece Hakkâri'de hayatını idame eden 254 bin vatandaşımızın değil bölgenin geçim kaymağı olan bir sınır kapımızdır. Biz bu girişimlerin daha ciddi yürütülmesini ve sınır kapısının bir an önce ithalat ve ihracata da açılması yönünde talebimiz var. İnanıyorum ki sınır kapısı kısa zamanda ithalat ve ihracata da açılacaktır" diye konuştu.

Sınır kapısında ihracat ve ithalat yapan firma sahiplerinden Alkan Çağatay da, söz konusu uygulamanın Yüksekova ekonomisini çok olumsuz etkilediğini belirterek, "İlk başlarda çok önemsenmese de geçen zaman zarfına bakıldığında ilçede faaliyet gösteren firmaları iflasın eşiğine getiren bu uygulamanın bir an önce kaldırılması gerekir. Söz konusu sınır kapısından ekmek yiyen binlerce insan var. Bu uygulama nedeniyle şu an evine ekmek götüremeyen insanlar var. Yetkililerden sesimizi duymalarını ve bu mağduriyetimizi gidermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yüksekova’da Sınır Kapısı Toplantısı

Yüksekova’da Sınır Kapısı Toplantısı

Yüksekova’da Sınır Kapısı Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim