• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Yüksekova karıştı: 1 kişi öldü

Yüksekova karıştı: 1 kişi öldü
Yüksekova'da geçen yaşamını yitiren Veysel İşbilir, Mehmet Reşit İşbilir ve Bermal Tokçu’un ölüm yıl dönümünde düzenlenen eyleme polis müdahale etti, 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçen yıl PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiği gerekçesiyle çıkan olaylarda yaşamını yitiren Veysel İşbilir, Mehmet Reşit İşbilir ve Bermal Tokçu’un ölüm yıl dönümünde düzenlenen eyleme polisin müdahalesinde bir kişi yaşamını yitirdi, bir kişi de yaralandı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde  6-7 Aralık 2013 tarihinde PKK’lilere ait mezarlığın tahrip edildiği gerekçesiyle çıkan olaylarda yaşamını yitiren M. Reşit İşbilir, Veysel İşbilir ve Bemal Tokçu’nun ölüm yıl dönümünde düzenlenen protesto eylemine polis, gözyaşartıcı bomba, tazyikli su ve plastik merminin kullanarak müdahale etti, göstericiler de taş, molotof ve havai fişek atarak polislere karşılık verdi. Olaylarda bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

DBP'nin 3 kişi için yapmayı planladığı yürüyüş ve basın açıklaması bu gerginlik yüzünden iptal edildi. 

Yüksekovahaber’de yer alan habere göre, Sabancı Kavşağındaki polis müdahalesi sırasında zırhlı araçlardan atılan gaz bombası kapsülü yoldan geçen VEDAŞ Arıza Servisi’ne ait aracın arka camına isabet etti. Aracın arka bölümünde oturan VEDAŞ  işçisi İlker Aslan adlı kişi çenesinden yaralanarak Yüksekova Devlet Hatanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

İpek Yolu üzerinde bulunan Han Petrol yakınlarındaki olaylarda ise ismi öğrenilemeyen bir kişi silahla ağır bir şekilde yaralandı. Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kişi yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kepenklerin kapalı olduğu ilçede gerginlik Şemdinli yolu üzeri, Esenyurt Mahallesi’nin girişi ve Dağlıca Yolu kavşağında devam ediyor.

HDP ve DBP'li yöneticilerin esnafı gezerek "Kepenklerinizi açın" çağrılarına rağmen işyerlerinin tamaman kapalı olduğu görüldü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim