• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Yükseköğretimde Mesleki Eğitim Ve Öğretimin Sorunları Masaya Yatırılacak

Yükseköğretimde Mesleki Eğitim Ve Öğretimin Sorunları Masaya Yatırılacak
Hitit Üniversitesi tarafından yükseköğretimde mesleki eğitim ve öğretimin uluslararası alanda ele alınacağı sempozyum düzenlendi.

Hitit Üniversitesi tarafından yükseköğretimde mesleki eğitim ve öğretimin uluslararası alanda ele alınacağı sempozyum düzenlendi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, düzenlediği basın toplantısında 12-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim (ISVET 2016) konulu sempozyum hakkında bilgiler verdi.

Hitit Üniversitesi'nin şehirle bütünleştiğini dile getiren Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum'a her alanda lokomotifi olacaklarını söyledi.

Üniversite olarak "Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim (ISVET 2016)" konulu sempozyumu düzenlediklerini açıklayan Prof. Dr. Alkan, 40. yıllarına yakışır bir şekilde, güzel bir koordinasyonla gerçekleştirilecek olan sadece sempozyuma sadece Türkiye'den değil,dünyanın bir çok ülkesinden akademisyenin katılacağını ifade etti.

Amaçlarının sadece uluslararası bir aktivite yapmak olmadığının altını çizen Rektör Alkan, "Türkiye'de 193 üniversite var. Buralarda 6 milyonun üzerinde öğrenci eğitim görüyor. 2 milyon üzerindeki öğrencide Meslek Yüksek Okulları'nda eğitim alıyor. Şuanda merkez ve ilçelerimizdeki Yüksek Okullarda ara eleman dediğimiz mesleki ve teknik anlamda eğitim faaliyetleri yürütülüyor. Türkiye'nin 2023, 2051 ve 2071 vizyonuna baktığımızda sadece mesleğini yapmak üzere yetiştirilen mühendisler, sosyal bilimciler değil, sektörlerde projeleri gerçekleştirmek için ara eleman diye nitelendirdiğimiz tekniker ve teknisyenlerimize muazzam bir ihtiyaç var. MYO'larımız bu boşluğu dolduracak misyona sahipler" dedi.

Göreve geldiğiklerinde ilk olarak merkez MYO 1. ve 2. etap inşaatlarını yaptıklarını hatırlatan Alkan, ilçelerdeki MYO'lara da ciddi yatırımlar yaptıklarının altını çizdi.

MYO'lara yaptıkları yatırımların meyvelerini almanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Alkan, "Yüzde 70-72'lerde olan doluluk oranı şuanda yüzde 95 ve 98 oranlarında. Çorum için marjinal bazı alanlarda açtığımız programlarımız yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. MYO'larda 6 bin öğrencimiz var. Bunların 4 bini merkez Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunda eğitim görüyor. İlçelerde birlikte 7 adet MYO'muz var. Dünyayı yorumlayan, yabancı dile vakıf olan, sektörü ile iç içe olan, iş başı konseptiyle bunu ilimizdeki sanayicilerimizle yürütmeye gayret ediyoruz. İş başı eğitimi Çorum'da ve ülke genelinde yaygın değil. Burada hocalarımızın, yoğun gayretlerini önemsiyoruz. Bu konuda Çorum bir yol kat etti. Bir şeyler yapmak içinde fiziki alt yapıya ihtiyaç var. MYO'larımız gerek merkez gerek ilçelerdeki okulların alt yapılarını iyileştiriyoruz. Herkese kapılarınızı açtığınızda huzur ortamı sağladığınızda herkese yetecek kadar iş ve proje var.s Bu konuda bizi yüreklendiren devletimiz var. Bugüne kadar ne için gittiysek boş çıkmadık" ifadelerini kullandı.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE YENİ HİZMET BİNASI

Mühendislik Fakültesinin binasını yenileceklerini anlatan Reha Metin Alkan, "4-5 tane yeni bölümümüz var. Projeler bitti. İznini aldık. Temelini atacağız. En alt katına kapalı otopark yapacağız. Bir katın tamamı da boydan boya laboratuar yapılacak. Laboratuvarlarımız 2 bin 500 metrekareden oluşacak. Mühendislik fakültesinin alanı 8 bin metrekare. Sadece 2 bin 500 metrekaresi laboratuar olacak. Projenin yüzde 30-40 alanı arttı. Kalkınma Bakanlığı'mızda konuya olumlu baktı. Destekleyeceklerini ifade ettiler" şeklinde açıklamalarda bulundu.

ÜNİVERSİTE ÇORUM TABİRİYLE ESSAHTAN ÜNİVERSİTE OLMAYA BAŞLADI

Klasik şikayetler yerine problemi ortaya koyup, tartışıp çözüm önerileri üreteceklerini vurgulayan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, "Bütün arkadaşlarımızla omuz omuza vererek çalışmalar yaptık. Üniversite şehirle bütünleşti, kaynaştı. ISVET 2016 adlı sempozyumumuz uluslararası düzeyde konuyu ele almamıza yol haritası çizmemize vesile olacak. Üniversite Çorum tabiriyle "Essahtan Üniversite" olmaya başladı. Yaptıklarımız hiçbirşey değil. 2011 yılında kampus konuşulduğunda ne yapacaksınız dedik. Bina bir şey yapmıyor. İçerisi faaliyetler doldurulmayınca, şehre katkısı olmadığında 50 bin öğrencili MYO'nun ne anlamı var. Şehrin lokomotifi olacağız. İlimize her anlamda lokomotif görevi göreceğiz. Bu yıl 50'ye yakın faaliyetimiz var. Daha önce üniversite kimseyle konuşmuyordu. Üniversitemizde yarın belediye başkanımızı ağırlayacağız. Sanat etkinliğimiz olacak. Üniversite olarak şehre her anlamda farkındalık oluşturacağız. Üniversite şehri her anlamda dönüştüren, katkı sunan eğitim kurumlarıdır" şeklinde konuştu.

Rektör Alkan, MYO 1. ve 2. etap binalarının 28 Mart'ta açılışının yapılacağını belirterek, herkesi açılışa davet etti.

Yükseköğretimde Mesleki Eğitim Ve Öğretimin Sorunları Masaya Yatırılacak

Yükseköğretimde Mesleki Eğitim Ve Öğretimin Sorunları Masaya Yatırılacak

Yükseköğretimde Mesleki Eğitim Ve Öğretimin Sorunları Masaya Yatırılacak

Yükseköğretimde Mesleki Eğitim Ve Öğretimin Sorunları Masaya Yatırılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim