• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Yükseköğretim Kalite Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Yükseköğretim Kalite Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
Yükseköğretim Kalite Kurulu'nun ilk toplantısına başkanlık eden Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.

Yükseköğretim Kalite Kurulu'nun ilk toplantısına başkanlık eden Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, "Bu Yönetmelik, yatay ve sayısal büyümeden, nitelik ve kalite bakımından büyümeye geçişte önemli bir katkı sağlayacaktır" dedi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu, kurulun başkanını ve başkan yardımcısı seçilmesi ve kurulun çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi amacıyla Saraç başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yükseköğretim Kalite Güvencesi yönetmeliğinin 23 Temmuz 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Saraç, "Bu Yönetmelik, ülkemizin 2000'li yıllardan itibaren öncelikli gündemi olan ve önemli ölçüde de başarı elde edilen yükseköğretime erişim ve yükseköğretim alanındaki okullaşma oranının artırılması odaklı yatay ve sayısal büyümeden, nitelik ve kalite bakımından büyümeye geçişte önemli bir katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kurumsal değerlendirme ve program akreditasyonu merkezli bir dış değerlendirme sisteminin gerçekleştirileceğini de söyleyen Saraç şunları kaydetti:

"Kurumsal dış değerlendirme ilgili her yükseköğretim kurumunun eğitim-öğretim, araştırma ve idari süreçlerini kapsayacak ve her 5 yılda bir zorunlu olarak gerçekleştirilecektir. Bu kurumsal dış değerlendirme kurumların misyon farklılıklarını dikkate alan bir özdeğerlendirme sistematiği esasına dayanacak, bu da kurumlarımıza daha fazla özerklik ve kendi hedeflerine odaklanmasına imkan sağlayacaktır."

Kalite Kurulu'nun yönetmelik kapsamında oluşturulduğunu ifade eden Saraç şunları söyledi:

"Yönetmelik kapsamında oluşturulan Kalite Kurulu, yasal zorunluluk gereği YÖK'ten bağımsız değil fakat ilişkili bir yapıdadır. Ancak Kurul'un oluşumu ve üye yapısı, karar alma süreçlerinde bağımsız olmasına özen gösterilmiş ve en önemlisi tespit ve önerilerini Yükseköğretim Kurulu'na sunarken eş zamanlı olarak kamuoyu ile paylaşma yöntemiyle olabildiğince bağımsız bir yapıda çalışması öngörülmüştür."

Yükseköğretim Kalite Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Yükseköğretim Kalite Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Yükseköğretim Kalite Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim