• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Yüksekdağ: Başbakan, 100 yıl önceki dille konuşuyor

Yüksekdağ: Başbakan, 100 yıl önceki dille konuşuyor
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkaknı Figen Yüksekdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "şark meselesi bitmiştir" sözlerine tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkaknı Figen Yüksekdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "şark meselesi bitmiştir" sözlerine tepki gösterdi. "100 yıl önce nasıl Meclis tutanaklarında Şark meselesi, Şark ıslahat planı diye geçiyorsa bugün bu devletin Başbakanı da aynı dille konuşuyor. Diyor ki, "Türkiye'de şark meselesi yoktur, bitmiştir" Bitti tabiki, şark meselesi diye bir gerçek yok bu topraklarda. Bir halkın uyanışı var, bir halkın direnişi var" dedi.

Yüksekdağ, partisinin Sultangazi İlçe Kongresi'ne katıldı. Karayolları Mahallesi'de partililere hitap eden Yüksekdağ, hükümeti Güneydoğu bölgesindeki operasyonlar üzerinden eleştirdi. "Sanmayın ki Cizre'deki operasyon kazandıkları için bitti. Cizre'de onların yüz yıllık imha ve inkar siyaseti bitti. İşte o siyaset gömüldü Cizre'ye. Çok övündükleri o büyük ordularıyla, o büyük silahlı güçleriyle devletin bütün güç ve olanakları ile, savaş ve şiddet enstrümanlarıyla aylarca bir kenti kuşattılar. Bir halka çocuğuyla çoluğuyla yaşlısı genciyle zulmettiler. Bir devletin ordusu, aynı devletin sınırları içindeki 7 ilçeye savaş açtı. Aylardır böyle zalim bir kuşatmaya karşı Cizre, Sur, Silopi, Silvan imanla, haklılıkla direniyor. Kendi gücüne inançla direniyor." ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ, Başbakan Davutoğlu'nun "şark meselesi" sözlerini de eleştirdi. İleriye doğru adım atılmasına niyet olmadığını savunan Yaksekdağ, şöyle konuştu: "Şark meselesi diyor Başbakan. Bunlar ileriye dönük adım atmıyorlar, atmaya niyetleri yok. Kürt sorununun adını bile bugünden bakarak koyamıyorlar,telaffuz edemiyorlar. Yüz yıl önce nasıl Meclis tutanaklarında Şark Meselesi, Şark ıslahat planı diye geçiyorsa bugün bu devletin Başbakan'ı da aynı dille konuşuyor. Diyor ki, "Türkiye'de şark meselesi yoktur, bitmiştir'Bitti tabiki, şark meselesi diye bir gerçek yok bu topraklarda. Bir halkın uyanışı var,bir halkın direnişi var. Sizin, gerici, inkarcı, faşist zihniyetinizi tarihe gömüşü var. İşte gerçek budur."

Yüksekdağ, hükümeti kendi dışındakileri düşmanlaştırmakla eleştirerek, şöyle devam etti: "Bugün Türkiye halklarının yarısını, hatta yarıdan fazlasını kendilerine düşman ilan ettiler. Düşman olmadan, düşman yaratmadan yaşayamıyorlar. Konuya komşuya düşman, başka devletlere düşman, Kürde düşman, Aleviye düşman, kadına düşman. Düşmanlık yaratmadan ayakta duramayan bir yapı oluşturdular."

Yüksekdağ'ın konuşmasının ardından bir grup Adem Yavuz Caddesi üzerinde yürüdü. Polis panzeri ve TOMA'ların da takip ettiği yürüyüş sırasında zaman zaman polisle yürüyüşe katılanlar arasında gerginlikler yaşandı.

Yüksekdağ: Başbakan, 100 yıl önceki dille konuşuyor

Yüksekdağ: Başbakan, 100 yıl önceki dille konuşuyor

Yüksekdağ: Başbakan, 100 yıl önceki dille konuşuyor

Yüksekdağ: Başbakan, 100 yıl önceki dille konuşuyor

Yüksekdağ: Başbakan, 100 yıl önceki dille konuşuyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim