• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Yüksek riskli gebelikler Van’da takip ediliyor

Yüksek riskli gebelikler Van’da takip ediliyor
Van Yüzüncü Yıl üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Perinatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Van Yüzüncü Yıl üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Perinatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Yıldızhan, gerek bölgeden gerek Irak başta olmak üzere yurt dışından gelen yüksek riskli gebeliklerin tanı ve tedavilerini takip ettiklerini söyledi.

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezinde bulunan Perinatoloji Kliniği, bölge halkının yanı sıra özellikle Irak başta olmak üzere çok sayıda Orta Doğu ülkesine de hizmet veriyor. Konuya ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Perinatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Yıldızhan, bölge illeri başta olmak üzere yaklaşık 4 milyonluk nüfusa hitap ettiklerini söyledi. Yıldızhan, "Burada Uzm. Dr. Barış Boza ve Uzm. Dr. Harun Egemen Tolunay ile birlikte bölgemizdeki birçok şehirden ve yurt dışından gelen yüksek riskli gebelere gerek tanı, gerekse tedavi noktasında birçok girişimsel işlem yapmaktayız. Ayrıntılı Fetal ultrasonografi ile tanısı konabilen down sendromu gibi genetik hastalıkların erken tanısı ve gebelikte hayati öneme sahip olan yüksek tansiyon, şeker ve kalp hastalıkları gibi önceden müdahale edebildiğimiz yüksek riskli gebelikleri takip ederek, anne ve bebek sağlığı açısından son derece önemli girişimsel işlemler uygulamaktayız" dedi.

"Bu klinik bölgemiz için büyük bir şanstır"

Bölgede doğum oranına bağlı olarak, ciddi bir "yüksek riskli" doğum grubu olduğuna değinen Yıldızhan, klinik sayesinde hem Van'daki hastaların il dışına gitmekten kurtulduğunu hem de il dışından çok sayıda hasta kabul ettiklerini vurgulayarak, "Bu klinik bölgemiz için büyük bir şanstır. Bunun yanında Sayın Rektörümüz ve Başhekimimiz öncülüğünde gelişen sağlık turizmi ile Irak'tan kliniğimize başvuran riskli gebelere de aynı tanı ve tedavi yöntemlerini uyguluyoruz. Son teknolojik tıbbi cihazlarla hizmet verdiğimiz Perinatoloji Kliniğimizde ayrıca tıbbi genetik uzmanımız Dr. Ayşegül Özcan'ın da katkılarıyla genetik danışmanlık hizmeti de vermekteyiz. Perinatoloji servisindeki yatak kapasitemiz de arttırılarak, uzun süreli hastalarımızın rahat etmeleri sağlamaktayız" ifadelerini kaydetti.

"Çok sayıda bilimsel araştırma yürütüyoruz"

Öte yandan gerek yurt içi gerekse yurt dışında Perinatoloji alanında bilimsel kongrelere katılarak Türkiye'yi ve Van'ı temsil ettiklerini de sözlerine ekleyen Yıldızhan, "Ayrıca kliniğimizde çok sayıda bilimsel araştırma yürütüyoruz. İnşallah bu alanda hedeflediğimiz noktaya gelirsek, Irak ve İran başta olmak üzere ilimize komşu olan çok sayıda ülke vatandaşlarımızın da tedavilerini burada takip ederek sağlık turizmine ciddi bir katkı sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Yüksek riskli gebelikler Van’da takip ediliyor

Yüksek riskli gebelikler Van’da takip ediliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim