• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Yüksek puanlarına rağmen mülakatte elenenlerin itirazları reddedildi

Yüksek puanlarına rağmen mülakatte elenenlerin itirazları reddedildi
Adliyeye personel alımındaki torpil iddialarına bir yenisi eklendi. Kocaeli'ndeki adliyelerde yazı işleri ve idare işler müdürlüğü sınavına giren birçok...

Adliyeye personel alımındaki torpil iddialarına bir yenisi eklendi. Kocaeli'ndeki adliyelerde yazı işleri ve idare işler müdürlüğü sınavına giren birçok isim yüksek puan almasına rağmen mülakatta elendi. Bu duruma isyan eden 31 kişi, sonuçlara itiraz etti ancak reddedildi. Sözlü sınav kurulu, itiraz eden tüm adayların mülakat tutanakları ve tüm belgelerinin tek tek incelendiğini ve bir hukuka ayrılık tespit edilmediğini savundu.

Eskişehir'de, bir süre önce kızı hakimlik ve savcılık sınavında 90 puan üzeri alan ancak mülakatta düşük verilerek elenen Savcı Menderes Arıcan, sosyal medya hesabından adliye yazı işleri personel alımıyla ilgili belgeler paylaşmıştı. Buna göre personel torpili ortaya koyan bir mesaj ile yazılı sınavda başarısız olup mülakatla kazananların bazılarının listesini paylaşmıştı. Listelerde, yazılıdan 90 puan ve üzeri puan alan birçok adayın mülakatlarda çok düşük puanla elendiği görülüyordu. Yazılıda düşük puan alanların mülakatta yüksek puanla kazanması da dikkat çekiyordu. Savcı Arıcan, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Bu memlekette bir insanın hakkı ve hukuku bu kadar kolay yenebilir mi? Sabahlara kadar göz nuru döken, birçok şeyinden feragat ederek bu sınavlara aylarca çalışan bir insanın hakkı bu kadar kolay yenebilir mi?" ifadelerini de kullanmıştı.

Eskişehir'deki olaya benzer bir durum da Kocaeli'nde yaşandı. Kocaeli'nde, adliyelerdeki yazı işleri ve idari işler müdürlüğüne yükselmek için girdikleri sınavdan yüksek puan almalarına rağmen, mülakatta elenenler bu duruma isyan etti. Söz konusu kişiler haksızlığa uğradıklarını iddia ederek, itirazda bulundu. Kocaeli, Körfez, Kandıra, Karamürsel ve Gölcük adliyelerinden 31 kişinin sınav sonucuna itiraz ettiği öğrenildi. İtirazların, Adli Yargı Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürleri Sözlü Sınav Kurulu tarafından reddedildiği ortaya çıktı. Kurul tarafından itirazların reddine herhangi bir gerekçe gösterilmediği ifade edildi. Sözlü sınav kurulu, 31 memurun itirazını reddetti. Kurul, itiraz eden tüm adayların mülakat tutanakları ve tüm belgelerinin tek tek incelendiğini ve bir hukuka ayrılık tespit edilemediği gerekçesiyle reddedildiğini açıkladı. 31 adayın itirazının da oy birliğiyle reddedilmesi dikkat çekti.

İL BİRİNCİSİ BİLE VAR

Kocaeli Adliyesi'ndeki sınav sonuçlarına göre, 92 puanla adliye birincisi olan E.Ş. isimli memurun bile mülakatta 73 verilerek elendiği ortaya çıktı. Birinci sıradaki E.Ş.'nin yazılı sınavdan 92, mülakattan sınavından 73, ikinci R.S.'nin yazılı sınavdan 91, mülakat sınavından 64, üçüncü İ.Y.'nin yazılı sınavdan 90 mülakattan 66 mülakat, dördüncü A.A.'nin yazılı sınavdan 90, mülakattan 51 puan alarak elendiği belirtildi. İlk 21 kişiden sadece 5. sıradaki K.K., 14. sıradaki S.K., 15. sıradaki İ.S. ve 20. sıradaki G.K.B. başarılı bulunduğu kaydedildi.

TORPİLE İSYAN ETTİLER

28 Haziran 2015'te yapılan sınav sonuçları yaklaşık 6 ay sonra açıklanıp, sınavdan yüksek puan almalarına rağmen mülakatta elenen memurlar duruma isyan etti. Sınav sonuçlarının belirtilen tarihten daha geç açıklandığını belirten memurlar, bu sırada sonuçlara müdahale edildiğini ileri sürdü. Mülakattan ağlayarak çıkan memurların daha sonra başarılı bulunduğunu belirten adliye memurları, adaletsizliğe tepki gösterdi.

BİR ARAYA GELDİLER

Ülke genelindeki adalet memurları, sınav sonuçlarına itirazların reddedilmesinin ardından, sosyal medyaya açtıkları hesapta bir araya geldi. Adliye memurları "Görevde Yükselme Haksızlığı" adlı bir grup kurarak tepkilerini dile getiriyor ve farklı adliyelerde yaşandığı belirtilen haksızlıklardan haberdar oluyor.

Yüksek puanlarına rağmen mülakatte elenenlerin itirazları reddedildi

Yüksek puanlarına rağmen mülakatte elenenlerin itirazları reddedildi

Yüksek puanlarına rağmen mülakatte elenenlerin itirazları reddedildi

Yüksek puanlarına rağmen mülakatte elenenlerin itirazları reddedildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim