Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, kaliteli ve nitelikli meyve alımı için elma, armut, kayısı, erik, kiraz, ayva ve vişne ağaçları, aşılanmaya başlandı.
Korkuteli'ndeki meyve üreticileri, düşük rekoltede meyve veren ağaçların yüksek kalitede ürün vermesi için, bahar mevsiminde ağaçlara su yürümeye başlamasıyla, kalem ve yarma aşıları yapıyor. Meyve ağaçlarına en fazla kalem aşısı gerçekleştiriliyor.
Düşük rekolte ürün veren elma, erik, vişne ve ayva ağaçlarına, uzun yola dayanıklı ve raf ömrü uzun olan elma, erik, vişne ve ayva cinsi aşılaması yaptığını belirten meyve üreticisi İsmail Gülcemal, "Yaprak aşısı da altıncı aydan itibaren yapılmaya başlar. En çok yaptığım aşı türü kalem aşısıdır." dedi.
Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin ise kaliteli ve nitelikli meyve alımında kaliteli türler aşılamanın çok önemli olduğunu kaydetti. Büyükçetin, "Aşı yapılan ağacın meyveleri hem daha lezzetli hem de normallerine göre daha kısa zamanda çok meyve veriyor. Böylece aşılı ağaçların meyvelerinde kalite ön plana çıkıyor." diye konuştu.Cihan