• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Yüksek: Cizre’de yaralılar olduğu söylenen binaya operasyon haberi kesin

Yüksek: Cizre’de yaralılar olduğu söylenen binaya operasyon haberi kesin
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Cizre'de, bodrum katında yaralılar olduğu söylenen binaya yönelik güvenlik güçleri...

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Cizre'de, bodrum katında yaralılar olduğu söylenen binaya yönelik güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyon haberlerinin kesin olduğunu söyledi.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, dün akşam saatlerinde güvenlik güçleri tarafından Cizre'de bulunan apartmanın bodrum katına yönelik operasyonla ilgili basın açıklaması düzenledi. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda operasyonla ilgili açıklamada bulunan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, bölgede bir savaş konsepti oluşturulduğunu söyledi.

Yüksek, "AKP, ordu, Ergenekon birçok kesimin içerisinde olduğu bir savaş konseptiyle karşı karşıya olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu savaş konseptini, katliamlar dahil olmak üzere her türlü görevini göze aldığını gerçekleştirmeye çalıştığına dikkat çekiyoruz. Keza aylardır kentlerimiz, kasabalarımızda yaşanan durum bunun işaretidir. Ve maalesef dün itibariyle engellendiğimiz saatlerden sonra Cizre'de Cudi Mahallesi'nde sözü geçen bu 2 eve baskın yapılıyor ve orada şu anda bazı sonuçlar vardır." diye konuştu.

Operasyonda çok sayıda insanın öldüğü bilgisinin geldiğini ifade eden Yüksek, şöyle dedi: "Dün gece itibariyle TRT, devletin kanalı, bu operasyonun gerçekleştiğini ve bu 2 bodrum katında 60 insanın katledildiği bilgisini geçti. Devamında 1 saat sonra bunun 30 olduğu, daha sonraki saatlerde, sabaha karşı ise bu sayının daha az olduğunu, son olarak valilik açıklamasıyla 10 kişi olduğu kamuoyuna deklare etti. Öncelikle bu açıklamalar arasında bir çelişkiye dikkat çekmek kanaatimizi paylaşmak istiyoruz. Yine aldığımız bilgileri bizim de ulaştığımız bilgileri kamuoyuna buradan paylaşmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Öncelikle bunu paylaşmak istiyorum; bu 2 evde 1'inci ev daha önce 26 yaralının bulunduğu, bombalama sonucu 4 katlı binanın yıkıldığı ve insanların bodrum katında mahsur kaldığı yerdir. 2'nci yer devam eden operasyonlar sonrasında yine yaralananlar 58 veya 60 olduğu tahmin edilen yaralıların bulunduğu ikinci evdir. Bu eve operasyon gerçekleşmiştir. Operasyonun neticesinde şu anda kaç insanımızın öldüğü belli değildir. En son 10 dakika önce ulaştığımız bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum. 2 cenaze aracının bu mahalleye sokağa gittiği, ikinci ev olarak belirttiğimiz 60'a yakın yaralının daha önce olduğu, kamuoyuna paylaşılan evde şuanda 30'un üzerinde cenaze gördüklerini bizimle paylaştılar. 2 cenaze aracının yetmediğini, bunun için cenaze torbaları istendiği, bu cenazelerin de Malatya'ya nakledilme düşüncesinde olunduğu, böyle bir planları olduğu bize paylaşılan bilgiler arasındadır."

HDP Mardin Milletvekili Mihat Sancar ise Cizre'de yaşanan operasyonda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Sancar, "Ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Bütün Kürt halkına sabır diliyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Biliyoruz, bu katliamlar bir halkın onuruyla oynamak gibi bir gizli niyet içeriyor. Ama Kürt halkı onuruna sahip çıkmayı en zor şartlarda bile başarmıştır. Sanılmasın ki bu yöntemlerle Kürt halkının onuruna sahip çıkmaktan vazgeçeceği bir durum ortaya çıkar, söz konusu değildir, bu yarayı kendi onurunu dik duruşunu bir kaynağı olarak tarihinde, bilincinde, vicdanında taşıyacaktır. Ama asıl ezilmesi gerekenler, asıl boyunlarını bükmesi gerekenler bu kirli politikalarda ıslah edilenlerdir. Onları tekrar uyarıyoruz. Tekrar bu politikalardan derhal vazgeçirmeye çağırıyoruz. Bundan ne kendilerine ne de ülkeye ne de Türkiye halklarına en ufak bir fayda gelmez, tam tersine yıkım gelir, ölüm gelir, bunların da önlenmesi sadece bizlerin değil, Türkiye'de insanlık ve özgür eşit yaşam isteyen herkesin sorumluluğudur, görevidir." diye konuştu.

Yüksek: Cizre’de yaralılar olduğu söylenen binaya operasyon haberi kesin

Yüksek: Cizre’de yaralılar olduğu söylenen binaya operasyon haberi kesin

Yüksek: Cizre’de yaralılar olduğu söylenen binaya operasyon haberi kesin

Yüksek: Cizre’de yaralılar olduğu söylenen binaya operasyon haberi kesin

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim