• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yüce: "Gayrimenkulde ’Sanal Fiyatlar’ Ortaya Çıktı"

Yüce: "Gayrimenkulde ’Sanal Fiyatlar’ Ortaya Çıktı"
Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, son yıllarda Ordu'ya yapılan yatırımların artması ile emlak sektöründe "sanal fiyatların" ortaya...

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, son yıllarda Ordu'ya yapılan yatırımların artması ile emlak sektöründe "sanal fiyatların" ortaya çıktığını, bu durumun yatırımcıları olumsuz etkilediğini söyledi.

Ordu'da son yıllarda yapılan yatırımlar ve turizm alanındaki tanıtımlara bağlı olarak gayrimenkul sektöründe hareketlenmeler yaşanıyor. Ordu'daki gayrimenkul alanlarına ilginin artması ile sektörde bir takım sıkıntılarda ortaya çıkabiliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, son yıllarda yapılan yatırımlarla Ordu'nun her alanda değer kazandığını belirtti. Yapılan yatırımlarla gayrimenkul sektöründe hareketlenmelerin olduğunu belirten Yüce, artan ilgi sebebi ile sanal fiyatların ortaya çıktığını ifade etti.

"MALIN DEĞERİ 1 İSE, 3 İSTEDİLER"

Ordu'nun emlak sektöründe önceki yıllara göre oldukça fazla aşama kaydettiğini, bu durumun ise bazı olumsuz sonuçlara yol açtığını aktaran Yüce, "Ordu son yıllarda yapılan yatırımlarla oldukça gelişti ve cazibe merkezi haline geldi. Ordu-Giresun Havalimanı, çevre yolu, Karadeniz-Akdeniz Yolu bunlar ilimize katkı sağladı. Bu durum ilimizdeki emlak fiyatlarının artmasına neden oldu. Daha önceleri emlakta rağbet görmeyen bir il iken son yıllarda ilimize ilgi arttı. Bu durumların oluşması ile birlikte "sanal fiyatlar" ortaya çıktı, hakkı olmayan yüksek fiyatlar belirlendi. Kişi malının değeri 1 ise 3 istedi . Bu sanal fiyatların oluşmasındaki en büyük sebep Ordu'daki kentsel planlamanın, şehir imar planının eski olması. Yani nüfusun az olduğu dönemlerde yapılan planın hala devem etmesi bu sorunların ortaya çıkmasına sebep oldu" dedi.

"SANAL FİYAT YATIRIMCININ VAZGEÇMESİNE SEBEP OLUR"

Ordu'ya ilginin artması ile ortaya çıkan "sanal fiyatların" en çok arsa sektörünü etkilediğini ve bu durumun yatırımcıyı vazgeçirdiğini vurgulayan Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, "'Sanal fiyatlar" genellikle arsalarda ortaya çıktı. Bu durum şehrimize gelecek olan yatırımcının arsa alarak fabrika kurmasına, ev için arsa almasına kuşkuyla bakmasına sebep oldu. Bu nedenle vatandaşın mülkü sadece kendi gözünde değerli olmuş oldu. Bence bu durumun önüne geçmek için Ordu'da yeni kentsel planlamaya gidilmesi gerekiyor, yeni şehir imar planı yapılması gerekiyor. Bu yapılırsa yeni yaşam alanları ortaya çıkmış olacak ve şehir daha çok büyüyerek, sıkıştığı alandan kurtulmuş olacaktır" diye konuştu.

Yüce: "Gayrimenkulde ’Sanal Fiyatlar’ Ortaya Çıktı"

Yüce: "Gayrimenkulde ’Sanal Fiyatlar’ Ortaya Çıktı"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim