• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

YTÜ “Yıldız”ını Seçti

YTÜ “Yıldız”ını Seçti
Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen "Yıldızlar Yarışıyor" isimli müzik yarışmasında 7 grup yarıştı.

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen "Yıldızlar Yarışıyor" isimli müzik yarışmasında 7 grup yarıştı. Çoğunluğu mühendislik eğitimi alan 28 öğrenci birinci olabilmek için mücadele etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Müzik Kulübü'nün bu yıl ikincisini düzenlediği "Yıldızlar Yarışıyor" isimli müzik yarışmasında finale kalan 7 grup Beste ve Düzenleme dallarında yarıştı. Ünlü isimlerden oluşan jürinin ve seyircinin de oylarıyla kazananlar belli olduğu yarışmada, 10 üniversiteden çoğunluğu mühendislik eğitimi alan 28 öğrenci "Yıldız" olmak için mücadele etti.

YTÜ Müzik Kulübü'nün düzenlediği yarışmaya müzik sevdalısı gençler katıldı. Jürinin demo çekimleri üzerinden yaptığı değerlendirmede 7 ekip finalde yarışmaya hak kazandı. Finalde gruplar Beste ve Düzenleme dallarında ayrı ayrı yarıştılar. Gecede sahne alan bazı gruplar kendilerine ait besteleriyle, bazılarıysa önceden seslendirilmiş parçaların yeni düzenlemeleriyle katıldı.

BİRİNCİYİ SEÇMEKTE ZORLANDILAR

Türkiye'nin önemli üniversitelerinde teknik konularda eğitim alan, başta mühendis adayları olmak üzere yarışan öğrenciler bu kez müzik alanındaki maharetlerini sergiledi. YTÜ Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmada, gruplar 2'şer parça üzerinden performanslarını sergiledi. Seyircinin de oylamaya katıldığı finalde müzik camiasının başarılı müzik adamlarından oluşan jüri birinciyi seçmekte zorlandı.

Yarışmanın sunuculuğunu kulüp üyesi Serra Tınbır yaparken, Jüri koltuğunda ise Simya Müzik'te yapımcı ve menajerlik yapmakta olan İlker Sümertaş, pek çok ünlü isimle çalışmış ülkenin en önemli müzisyenlerinden değerli davul sanatçısı Can Tüzün, Hollanda Kraliyet Konservatuarı'nda caz gitar eğitimi görmek üzere kabul edilen ilk Türk öğrenci ünvanına sahip gitarist Onur Ataman, Yüksek Sadakat grubunun ardından adını solo ve düet çalışmaları ile tanınan yorumcu Cemil Demirbakan yer aldı. Oylamaların sayılması esnasında Cemil Demirbakan solo performans sergileyerek seyircilere keyifli anlar yaşattı.

"AİLELER ÇOCUKLARINI TEK BİR ALANA YÖNLENDİRMEMELİ"

YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen finalde Bant, Yeni Meta, Root, Latife Band, Enokyan, Nebula, Baf adlı müzik gurupları sahne aldı. Yarışmada Beste dalında kazananın ödülü; tüm sosyal müzik paylaşım platformlarından yayınlanacak olan Balyoz Müzik Yapım Stüdyolarından Maxi Single albüm, düzenleme dalında kazanan grubun ödülü Balyoz Stüdyolarından ücretsiz prova imkanı olan yarışmada "Seyirci Özel Ödülü'nü kazanan grup ise Yıldız Teknik Üniversitesi'nin bazı müzik etkinliklerinde ve YTÜ Kulüpler Birliği'nin düzenleyeceği bahar festivalinde kurulacak alternatif sahnede performans sergileme şansını yakaladı.

Beste ve Düzenleme kategorilerinde yarışan Root grubu bu iki dalda da birinci oldu, davulda Buğra Özçelik, bas gitarda Mert Berkay Saraç, ritim gitar ve vokalde Anıl Can'ın yer aldığı Root grubu, Önce Uyan adlı besteleri ardından Nirvana'dan Breed parçasının düzenlemesi ile jüri karşına çıktı. Yarışmadan önce değerlendirmelerde bulunan Buğra Özçelik , "Türkiye'de ailelerin yönlendirme eksiliği var, çocuklarını tek bir alana yönlendirmemeliler şeklinde konuşurken, diğer grup üyesi Berkay Saraç ise, "Sanat sepet işlerinde para yok diye düşünmesinler, izin versinler çocukları sevdikleri işi yapsın" şeklinde konuştu. Single ödülünü cazip buldukları için yarışmaya katıldıklarını söyleyen grup üyeleri yarışma sonunda hayallerine kavuştu.

Seyirci özel ödülünü kazanan Enokyan grubu; müziği sevdikleri için geldiklerini ve hedeflerinin ödülden ziyade seyirciyle bir araya gelerek güzel bir sinerji yakalamak olduğunu dile getirdi. Müziği hobi olarak yaptıklarını söyleyen Enokyan üyeleri, okudukları bölümleri bitirip kendi mesleklerini yapmayı ama bu süreçte müziğe de hayatlarında her zaman yer vermek istediklerini söylediler.

"YARIŞMA SONUNDA HERKESİN MUTLU AYRILDIĞINI GÖRMEK BENİ ÇOK RAHATLATTI"

10 üniversitenin 21 farklı bölümünden 28 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen "Yıldızlar Yarışıyor" yarışmasında proje liderliğini Berkan Gündoğdu yaptı. Berkan Gündoğdu, yarışmanın ardından, "Çok önemliydi benim için, başından sonuna kadar her şeyiyle ilgilendim. Amatör gruplar arasında tatlı bir rekabet yaratmak amacıyla yaptığımız bu organizasyonun amacına ulaştığını düşünüyorum. Yarışma sonunda herkesin mutlu ayrıldığını görmek de beni fazlasıyla rahatlattı" şeklinde konuştu.

YTÜ “Yıldız”ını Seçti

YTÜ “Yıldız”ını Seçti

YTÜ “Yıldız”ını Seçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim