• BIST 9548.09
  • Altın 2498.711
  • Dolar 32.4979
  • Euro 34.5753
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

YSK’dan siyasi partilere SEÇSİS uyarısı

YSK’dan siyasi partilere SEÇSİS uyarısı
Yüksek Seçim Kurulu, Seçim Bilişim Sistemi ile siyasi partilere gönderilen seçim sonuçlarının YSK tarafından belirlenen süre bitimine kadar kendi teşkilatlarına veya üçüncü şahıslara gönderemeyeceklerini ve kamuoyuna açıklayamayacaklarını bildirdi.

YSK, yaptığı yazılı açıklamada, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri hakkındaki kanunun 9. ek maddesini hatırlattı. Açıklamada, ilçe seçim kurulları tarafından, Yüksek Seçim Kurulu’na elektronik ortamda gönderilen sandık ölçekli seçim sonuçlarının, talepleri halinde seçime katılan siyasi parti genel merkezlerinin de eş zamanlı olarak izleyebilmeleri ve aynı formatta bilgisayar ortamında saklayabilmeleri için gerekli her türlü tedbirin, YSK tarafından alındığı belirtildi. Ayrıca siyasi parti genel merkezlerinin elde ettikleri seçim sonuçlarını, YSK tarafından belirlenen süre bitimine kadar kendi teşkilatlarına veya üçüncü şahıslara gönderemeyecekleri ve kamuoyuna açıklayamayacakları hatırlatıldı. 

Seçim Bilişim Sistemi (SEÇSİS), seçime katılan ve talepte bulunan 16 siyasi partiye oy verme işleminin sona ermesinden, seçime katılmayan 2 siyasi partiye ise seçim yasaklarının kaldırılmasından itibaren, sayım döküm işlemleri tamamlanan sandıkların sonuç bilgileri, siyasi partilere web ara yüzü ve web-servis metodu ile eş zamanlı olarak sunulduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Ayrıca siyasi partilerin bilişim uzmanlarının seçim akşamı SEÇSİS veri merkezimize davet edilerek seçim sonuçlarını takip etmeleri sağlanmıştır.

Toplam 779.010 adet tutanak seçim akşamı tarayıcılar marifetiyle elektronik ortama aktarılmış ve eş zamanlı olarak siyasi partiler ile paylaşılmıştır. 1 Kasım 2015 Pazar günü oy verme süresi bitiminden itibaren sağlanan bu hizmet seçim sonuçları kesinleşinceye kadar siyasi partilerimize açık kalacaktır.

Seçim sonuçlarının kesinleşmesi sonrasında sandık sonuç bilgileri ve tutanaklar, 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi, Cumhurbaşkanı seçimi ve 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde olduğu gibi vatandaşlarımızın erişimine web sayfamızın Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi (SSPS) bölümünden sunulacaktır.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim