• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç İçin Emeklilik Töreni Düzenlendi

Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç İçin Emeklilik Töreni Düzenlendi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörlüğü ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından Yrd.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörlüğü ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç'in emekli olması nedeniyle GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda tören düzenlendi.

Törenin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç'in beyefendi, işini iyi yapan, öğrencileri tarafından çok sevilen bir eğitimci olduğunu ve arkeoloji bölümüne kurucu öğretim üyesi olarak imzasını attığını belirtti. Prof. Dr. Coşkun, "Bugün aramızdan iyi bir hoca, dürüst, çalışkan ve düzgün bir kişilik aramızdan ayrılıyor. Hayatın doğal bir parçası. Eminim ki, Fen Edebiyat Fakültemiz Arkeoloji Bölümünde Rifat hocanın adını herkes zihninde güzel şekilde hatırlayacak, burası ile irtibatlarını koparmayacak, buraya olan katkılarını devam ettirecekti" diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Ergeç'in sadece beraber çalıştığı bir mesai arkadaşı değil ayrıca aile dostu olduğunu da söyleyen Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Kılıç, "Rifat Bey'i beyefendi ve ağırbaşlı, işini titizlikle yapan biri olarak tanıdım ki bana göre bir akademisyene en çok yakışan sıfattır. Mükemmeliyetçi bir hocalık yapmış olan, hayatında hep mükemmeliyetçiliği aramış olan hocama bundan sonraki hayatında hem başarı, mutluluk ve emeklilere en uygun huzur diliyorum" dedi. Gaziantep Üniversitesinin ikinci hayatı, ikinci işi olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ergeç, 25 yıl Kültür Bakanlığında çalıştıktan sonra bu arada yüksek lisans ve doktorasını da tamamlamış olduğunu belirterek, "Buradan davet alınca da gelip yeni bir hayata, akademisyenlik hayatına atıldık. Bölüm için, üniversite için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. 34 Yıl kadar Gaziantep'e hizmetim var. Gaziantep'te doğmadım ama Gaziantepli oldum. Arkeoloji Bölümü çok iyi olacak. Benden sonra gelecek arkadaşlar en az şimdiki kadar devam ettirecekler. Arkeolog olmak demek özverili olmak, işini sevmek demektir. Çok memnun olarak çalıştığım bu topraklara, bu kuruma da helal olsun" şeklinde konuştu

Konuşmaların sonrasında Rektör Prof. Dr. Coşkun ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Kılıç tarafından Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç'e hediye verildi.

Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç İçin Emeklilik Töreni Düzenlendi

Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç İçin Emeklilik Töreni Düzenlendi

Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç İçin Emeklilik Töreni Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim