• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Yozgat’ta Üniversite Öğrencileri Telefonlarını Güneş Enerjisiyle Şarj Ediyor

Yozgat’ta Üniversite Öğrencileri Telefonlarını Güneş Enerjisiyle Şarj Ediyor
Yozgat Bozok Üniversitesi (BÜ) Meslek Yüksekokulu İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, yenilenebilir enerji...

Yozgat Bozok Üniversitesi (BÜ) Meslek Yüksekokulu İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla güneş enerjisinden yararlanılarak cep telefonu şarj istasyonu projesini hayata geçirdi.

Meslek Yüksekokulu bahçesine kurulan şarj istasyonu, aynı anda birden fazla telefonun ve USB bağlantılı elektrikli eşyaların şarj olmasını sağlıyor. Şarj istasyonu, güneşli zamanlarda üzerindeki bataryaya biriktirdiği elektrik enerjisi ile elektrik kesintilerinde de, cep telefonlarının ve USB ile çalışan cihazların şarj edilmesini sağlayabiliyor.

BÜ Meslek Yüksekokulu İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Bölümü Öğr. Gör. Ferdi Gevrek, yenilenebilir enerji kaynaklarının özendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla güneş paneli sayesinde cep telefonları ve USB ile şarj olan tüm cihazların şarjını yapmak için böyle bir şarj istasyonu kurduklarını söyledi. Yenilenebilir enerjinin öneminin her geçen gün arttığını belirten Gevrek, "Biz de öğrenci arkadaşlarımızla, hem öğrencilerimizde hem de çevremizde bu farkındalığı oluşturmak ve bilinçlendirmek amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Projede kullandığımız sistem 60 watlık bir güneş paneli, bir akü, bir şarj regülatörü, çoklu cep telefonu şarj aleti ve USB çıkışları mevcut" dedi.

Cep telefonları ve USB ile şarj olan tüm cihazların, şarj istasyonunda güneş var olduğu müddetçe şarj olabileceğini ifade eden Gevrek, "Öğrenci arkadaşlarımız dışarıda sohbet edip çaylarını yudumlarken aynı zamanda cep telefonlarının şarjını yapabilirler. Okul içerisinde priz aramaya, cep telefonunu şarj etme derdine son verildi. Bir cep telefonu 45 dakika ile 1 saat arasında şarj oluyor. Elektrik kesintilerinde cep telefonu şarj problemi yaşanabilir. 500 TL'ye mal olan bu sistemle elektrik kesintisi anında yine şarj edebilir ve iletişim sağlayabiliriz" diye konuştu.

Yozgat’ta Üniversite Öğrencileri Telefonlarını Güneş Enerjisiyle Şarj Ediyor

Yozgat’ta Üniversite Öğrencileri Telefonlarını Güneş Enerjisiyle Şarj Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim