• BIST 9579.88
  • Altın 2488.208
  • Dolar 32.5347
  • Euro 34.8684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Yozgat’ta nohut tarlalarında koruyucu ilaçlama çalışması başladı

Yozgat’ta nohut tarlalarında koruyucu ilaçlama çalışması başladı
Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Yozgat'ta, çiftçiler, ekili nohut alanlarının nem ve çeşitli hastalıklardan korunması için koruyucu...

Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Yozgat'ta, çiftçiler, ekili nohut alanlarının nem ve çeşitli hastalıklardan korunması için koruyucu ilaçlama çalışmasına başladı.

Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, il genelinde 326 bin dekar alanda nohut ekimi yapıldığını belirterek, çiftçilerin nohut tarlalarını tedbir amaçlı hastalıklardan korumak için ilaçlama çalışması yaptığını söyledi.

Başkan Yılmaz,"Bölgemiz tarım ve hayvancılık açısından oldukça avantajlı durumda. Çiftçilerimiz, tarlalarını alternatif ürün olarak nohutla değerlendirmeye başladı. Son yıllarda nohut üretimine yönelen çiftçiler, daha yüksek kazanç elde edebilmek amacıyla nadasa bırakılan tarım arazilerinin tamamına nohut ekerek değerlendirdi. Şuan ilçemiz genelinde yaklaşık 30 bin, il genelinde ise 326 bin dekar alanda nohut ekili araziler var. Yağışlarla birlikte nohutların bir kısmı çiçek açma evresinde bir kısmı ise çiçek açmış durumdadır. Daha kaliteli ürün elde edebilmek için çiftçilerimiz nohut ekili alanların hastalıklardan korunması için koruyucu ilaçlama çalışmasına başladı. Nohut hem fiyat olarak hem de hasadı biçerdöver ile yapıldığı için çiftçilerimiz tarafından bu yıl oldukça fazla ekimi yapıldı. Şuan tohumluk nohudun kilogram fiyatı 12 TL civarında inşallah çiftçimiz emeğinin karşılığını alırlar bu vesile ile çiftçilerimize kazasız, belasız bir şekilde nohut hasat yılı geçirmelerini temenni ediyorum."dedi.

Yerköy'e bağlı Aşağı Eğirci köyü çiftçilerinden Mustafa Öztürk de yaklaşık 80 dekar alanda nohut ekimi yaptığını belirterek,"Her yıl buğdayın yanı sıra nohut mercimek ekimi yapıyorum. Bu yıl nohut fiyatlarının yüksek olması dolayısıyla biz çiftçiler ağırlıklı olarak nohut ekimine yöneldik. Nohut eskisi gibi zahmetli değil. Çünkü buğday gibi artık biçerdöverle hasadı yapılabiliyor. Hal böyle olunca çiftçilerde nohut ekimine ağırlık verdi. Bende nohut ekili tarlamı gezerek böcek türü ya da san diye tabir edilen hastalık var mı diye kontrol ediyorum. Her ihtimale kaşı ilaçlama çalışması yapacağım. Yaklaşık 40 gün sonra ilimizde nohudun hasat sezonuna başlarız. Bu vesile ile inşallah bereketli bir yıl geçiririz." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim