• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Yozgat’ta Madımak Tezgahtaki Yerini Aldı

Yozgat’ta Madımak Tezgahtaki Yerini Aldı
Yozgatlıların damak tadı arasında ayrı bir yeri bulunan Madımak tezgahlardaki yerini aldı.

Yozgatlıların damak tadı arasında ayrı bir yeri bulunan Madımak tezgahlardaki yerini aldı.

Yozgat'ın yöresel yemekleri arasında yer alan madımak, havaların ısınmasıyla birlikte tezgahlardaki yerini aldı. İlkbahar döneminde köylü kadınlar tarafından kırlardan toplanarak pazarda satışa sunulan madımak, taze tüketildiği gibi kış için kurutularak ya da konservesi yapılarak da saklanıyor. Madımağın kilosunu 8 ile 10 TL'den satışa sunan Ayşe Demir, havaların ısınmasıyla birlikte madımağın çıktığını belirterek, "Madımağı köylerde harman yerlerinden ve arazide sürülmeyen meralardan topluyoruz. Madımak toplamak çok zor ve zahmetli bir iş ama tadı güzel çok seviyoruz, hem kendimiz için topluyoruz, hem de isteyen olursa satıyoruz" dedi.

Erkekli köyünden Hatice Yılmaz'da bir haftada topladığı madımağı Yozgat merkezde getirip pazarda sattığını ifade ederek, "Yozgatlı olarak madımak yemeğini çok seviyoruz. Bu nedenle getirdiğimiz madımak kısa sürede satılıyor. Bizde aldığımız para ile ihtiyacımızı karşılayıp köyümüze dönüyoruz" diye konuştu.

Yozgat şehir merkezinde oturan hafta sonu Divanlı köyüne madımak toplamaya giden Hanife Şahin'de, hafta sonu kırlarda madımak topladıklarını belirterek, "Hafta sonunu kırlarda temiz hava alıyoruz hem de kendi madımağımızı kendimiz topluyoruz. Fazla topladığımız madımağı ise kurutup kış için saklıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yozgat’ta Madımak Tezgahtaki Yerini Aldı

Yozgat’ta Madımak Tezgahtaki Yerini Aldı

Yozgat’ta Madımak Tezgahtaki Yerini Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim