• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Yozgat’ta Kolu Kesilen Minik Meryem: “Anne Elim Ne Zaman Çıkacak”

Yozgat’ta Kolu Kesilen Minik Meryem: “Anne Elim Ne Zaman Çıkacak”
Yozgat'ta karın ağrısı şikayetiyle Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları bölümüne gelen ve yanlış tedavi sonucu kolu kesilen minik Meryem için cumhuriyet...

Yozgat'ta karın ağrısı şikayetiyle Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları bölümüne gelen ve yanlış tedavi sonucu kolu kesilen minik Meryem için cumhuriyet savcısının "Şüpheliler hakkında kamu davası açılması için yeterli delil olmadığından kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına" karar vermesi, minik Meryem'in ailesini şoke etti. Karara tepki gösteren anne Solmaz Üstüntaş, "Çocuğum her gün bana "anne benim elim ne zaman çıkacak?" diye soruyor" dedi.

Yozgat'ta çobanlık yapan Murat ve ev hanımı Solmaz Üstüntaş, karın ağrısı şikayeti üzerine 5 yaşındaki ikiz çocuklarından Meryem'i, 10 Şubat'ta Yozgat Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'ne götürdü. Hastanede serum takılmasının ardından Meryem'in kolu morarmaya başladı. Kontrolde, serum enjektör iğnesinin toplardamar yerine cilt altına geçirildiği, serumdaki ilacın da cilt altı dokuya sızdığı belirlenirken, kangren olan Meryem'in kolu Ankara İbni Sina Hastanesi'de dirsekten kesildi. Savcılığın rapor istediği İstanbul Adli Tıp Kurumu 16 Ekim'de "gösterilen tüm özene rağmen organ kaybının yaşandığı, ilgili personele atfı kabil kusur tespit edilemediği" yönünde rapor hazırladı. Yozgat Cumhuriyet Savcılığı ise 15 Kasım'da "Şüpheliler hakkında kamu davası açılması için yeterli delil olmadığından kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi.

"ANNE ELİM NE ZAMAN ÇIKACAK"

Hiçbir şeklide savcı ve hakim karşısına çıkılmadan kovuşturmaya gerek olmadığı kararının verilmesine tepki gösteren Anne Solmaz Üstüntaş, "Çocuğum her gün bana anne benim elim ne zaman çıkacak diye soruyor. Bunun hesabını kim verecek. Benim çocuğum karın ağrısı ile hastaneye gitti kolu kesilip çıktı. Kimse bize sahip çıkmıyor. Ben çocuğumun geleceğini istiyorum. Benim ciğerim yandı başka annelerin yanmasın Mahkemeye verdik, hakim karşısına çıkmadan bize bir yazı geldi mahkeme reddedilmiş. Bu nasıl olur anlamıyorum" dedi.

Gönüllü olarak Üstüntaş ailesinin avukatlığını üstlenen Avukat Emel Özbek, "Bu sadece Meryem'in değil anne baba olan herkesin başına gelebilecek bir durum buna sessiz kalırsak yarın öbür gün kendi çocuklarımızın başına geldiği zaman aynı acıyı bizzat hissederek yaşayacağız. Meryem hastaneye karın ağrısı ile yatıyor kolsuz olarak çıkıyor. Daha sonar adalet yerine bulsun diye şikayetçi oluyorlar, ancak adli tıp ve sayın yargının verdiği cevap "bir komplikasyon oluştu ancak kusurlu yok " diyor. Şimdi madem kusurlu yok kol nerede, bu çocuğun kolu durduk yere kesilmedi. Biz kusurluların ceza almasını istiyoruz. Burada komplikasyon değil bir hekim hatası var açık bir ihmal var. Bunu görmezden gelinirse yarın öbür gün başımıza geldiğinde sıkıntıya uğrayacağız. Bu sebeple itirazımızı yapacağız. Yine itirazımız kabul olmaz ise anayasa mahkemesine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar götüreceğiz" dedi.

Avukat Emel Özbek daha sonra Yozgat Adliye Sarayına geçerek itiraz dilekçesini sundu.

Yozgat’ta Kolu Kesilen Minik Meryem: “Anne Elim Ne Zaman Çıkacak”

Yozgat’ta Kolu Kesilen Minik Meryem: “Anne Elim Ne Zaman Çıkacak”

Yozgat’ta Kolu Kesilen Minik Meryem: “Anne Elim Ne Zaman Çıkacak”

Yozgat’ta Kolu Kesilen Minik Meryem: “Anne Elim Ne Zaman Çıkacak”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim