• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Yozgat’ta Diplomalı Aşçılar Yetişiyor

Yozgat’ta Diplomalı Aşçılar Yetişiyor
Yozgat Halide Edip Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi liseli diplomalı aşçı yetiştiriyor.

Yozgat Halide Edip Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi liseli diplomalı aşçı yetiştiriyor.

Yozgat Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yiyecek içecek alanı öğrencileri hem lise eğitimlerini tamamlıyor hem de kendilerine tahsis edilen modern mutfakta aşçılık mesleğini öğreniyor. Et ve sebze yemek türleri, salatalar, garnitürler, tatlı ve pasta gibi her türlü yemeği büyük ustalıkla yapan öğrenciler, kendilerini geleceğe hazırlıyor. Okuldan mezun olan öğrenciler aşçılık sertifikasını alarak kendilerine ait iş yeri açma imkanına ve üniversiteye dikey geçiş yapma imkanına da sahip oluyor.

Okul Müdürü Ayşer Yaşar, Halide Edip Teknik ve Meleksi Anadolu lisesinin yiyecek içecek hizmetleri bölümü eğitim gören öğrencilerin 10. Sınıftan itibaren alanları ile ilgili mutfak kısmında hem teorik hem de uygulamalı eğitim aldıklarını söyledi.

Öğrencilerin 12. Sınıfta ise 24 saat beceri eğitimi aldığını belirten Yaşar "Okuldaki uygulamanın dışında kendi alanlarına yönelik işletmelerde farklı konularda eğitimlerini tamamlıyorlar. Genelde büyük lokantalarda, mutfak kısımlarında, otellerin servis bölümlerinde öğrencilerimiz aldığı eğitimleri uygulamalı olarak tamamlamış oluyorlar. Okulumuzdan mezun olduklarında meslek lisesi diploması ve iş yeri açma belgesi alıyorlar. Küçük bir lokanta tarzında işletme açabildikleri gibi sınavsız geçiş sistemi ile iki yıllık yüksek eğitimi aldıkları gibi diğer dört yıllık üniversiteleri de tercih edebilmektedirler. Aldıkları puan neticesinde eğitimlerini tamamlıyorlar" dedi.

Yaşar, okulda öğrencilerin, salatalar, çorbalar, hamur işleri, tatlılar, yöresel yemekler, dışarıdan gelen siparişleri de ve aynı zamanda parada kazanabildiklerini sözlerine ekledi.

Okulda eğitim ve öğretimlerini sürdüren öğrenciler de okullarında A'dan Z'ye her türlü yemek yapma tekniğini öğrendiklerini belirterek," Burada hem eğitim görüyor hem de aşçılık mesleğini öğreniyoruz. Buradan mezun olduktan sonra işimiz hazır. Kendi iş yerimizi açacağız" diye konuştular.

Yozgat’ta Diplomalı Aşçılar Yetişiyor

Yozgat’ta Diplomalı Aşçılar Yetişiyor

Yozgat’ta Diplomalı Aşçılar Yetişiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim