• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Yozgat’ta Bozkırın Kızları Okullaştırılacak

Yozgat’ta Bozkırın Kızları Okullaştırılacak
Sürekli Eğitim Bilim ve Kültür Derneği (SEDER) , Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlü ile Yerköy Şehit Sedat Nezih Özok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

Sürekli Eğitim Bilim ve Kültür Derneği (SEDER) , Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlü ile Yerköy Şehit Sedat Nezih Özok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Bozkırın Kızları" isimli projein açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Kız Çocuklarının okula devam oranlarının arttırılmasına yönelik hazırlanan projenin Yerköy Öğretmen evinde yapılan açılış toplantısına Kaymakam Nevzat Şengök, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Ankara İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Zerdali, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlileri Doç. Dr. İbrahim Kısaç ve Yard. Doç. Hakan Gürün ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Tanıtım programında konuşan proje uzmanı Birsel Aydoğan, amaçlarının başta kız çocukları olmak üzere okullaşma oranlarının artırmak olduğunu söyledi. Eğitim kalitesinin artırılması, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi yoluyla, insan kaynağına yapılan yatırımın artırılmasının da hedeflendiğini vurgulayan Aydoğan, "Kız çocuklarının okula kazandırılmaları konusunda hepimizin yapabileceği pek çok şey vardır. Kız çocuklarının eğitimi konusunda dikkat çeken broşürlerin hazırlanıp toplumun ortaklaşa kullandığı alanlara okul, çarşı, pazar, cami, park, sağlık ocağı, varsa halk eğitim merkezi ve toplum merkezi ve dağıtılmasında fayda olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yöneticiler, öğretmenler ve tüm eğitim çalışanları arasında bir ekip bilinci içinde olumlu ilişkiler kurulması ve geliştirilmesine özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Aydoğan, "Öğretmenlerin mesleki gelişim, ihmal, istismar, insan ve çocuk hakları gibi konularda eğitim almaları gerekmekte. Geç kayıt yaptıran ya da devamsızlık yapan özellikle kız çocuklarının seviyelerinin yükseltilmesi için gerekli eğitim desteğinin verilmesi bu tür olumsuzlukların önüne geçecektir" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da yaptığı açıklamadı, projenin önemli bir hedefi olan "Mutlu Birey, Mutlu Türkiye" sloganı ile hareket edildiğini belirterek, "Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerle özellikle kız çocuklarının orta öğretim ve mesleki eğitim öğretime katılım oranının artması ve kız çocuklarının eğitimin ortamının kalitesinin arttırılmasından dolayı mutluyuz" dedi.

Proje faaliyetlerinin başarılı bir şekilde sonuçlandırılmasının ilimiz açısından büyük bir önem arz ettiğini belirten Sayın Saim Kuş, proje ekibine ve katılımcılara teşekkür etti.

Yozgat’ta Bozkırın Kızları Okullaştırılacak

Yozgat’ta Bozkırın Kızları Okullaştırılacak

Yozgat’ta Bozkırın Kızları Okullaştırılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim