• BIST 9508.43
  • Altın 2491.482
  • Dolar 32.6
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Yozgat’ta 2015 yılında 245 gıda numunesinin analizi yapıldı

Yozgat’ta 2015 yılında 245 gıda numunesinin analizi yapıldı
Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve İlgili Yönetmelikleri...

Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve İlgili Yönetmelikleri kapsamında il genelinde teknik ve hijyenik şartlara uygun olup olmadığı konusunda 245 gıda numunesinin analizini yaptı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, yaptığı açıklamada Yozgat genelinde faaliyet gösteren gıda ve yem işletmelerin, teknik ve hijyenik şartlara uygun olarak üretim yapmaları ve mevzuata uygun olarak kayıt altına alınmaları ile toplumun güvenilir ve uygun koşullarda gıdaya erişimi için çalışmalarını ve denetimlerin devam ettiğini söyledi. Özdemir, "Gıda denetimlerinin etkin bir şekilde sağlanması, gıdanın tüketiciye güvenle arz edilmesi, tüketicinin korunması, ülke ihracatının geliştirilmesi ve sektörde haksız rekabetin önlenmesi amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla 2015 yılında şubemiz kontrol görevlilerince yaklaşık bin 350 denetim yapılmış olup, bu denetimler sırasında mevzuata uygunsuzluğun tespit edildiği durumlarda idari yaptırımlar uygulanmıştır." dedi.

Denetimlerin aralıksız devam ettiğini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti: "Risk esaslı denetim ve kontroller, gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin güvenilir şekilde piyasaya sunulmasının sağlanması yanında, gıda ve yem işletmelerinin teknik ve hijyenik şartlarının daha da iyileştirilmesi yönünde sürdürülmektedir. Bu kapsamda yaklaşık 220 gıda işletmesine tespit edilen uygunsuzlukları gidermesi ve şartlarını iyileştirmesi için süre verildi. Süre sonunda takip kontrolleri gerçekleştirilmiştir. Uygunsuzlukları yerine getirmeyen 8 işletme hakkında idari yaptırım kararı uygulanmıştır. Bakanlık ve İl Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Planları kapsamında ve yıl boyunca yapılan kontroller sırasında, gıdaların güvenilirliğinin ve mevzuata uygunluğunun kontrolü amacıyla numuneler alınmaktadır. Bu kapsamda 2015 yılında Yozgat il genelinde toplam 245 numune alınmış olup, ilgili Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüklerinde analizleri yaptırılmıştır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim