• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Yozgat’ta 110 okula beyaz bayrak ödülü verildi

Yozgat’ta 110 okula beyaz bayrak ödülü verildi
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Yozgat'ta temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunan okullara beyaz bayrak...

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Yozgat'ta temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunan okullara beyaz bayrak ödülü verildi.

Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde 110 okula beyaz bayrak ödülü verildi. Beyaz bayrak ödülü ile eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve yaşam kalitesinin artırılması amaçlandı. Düzenlenen programa, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, okul müdürleri ve öğretmenler ve temsilciler katıldı.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç yapılan işlere şahıs ve kurumsal olarak sahip çıkılmadığı takdirde bir yerlerde eksiklikler olduğunu söyledi. Vali Yurtnaç, "Bir okulun beyaz bayrak alması beslenme dostu okulu olması Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortak yürüttüğü proje yine benzeri projelerde olduğu gibi bakanlık tarafından belirlenen ve bizim başarıyla uyguladığımız bir proje olduğu ortaya çıkıyor. İşin muhteviyatı özünü doldurmamız lazım bizler eğitimde ki kaliteyi artıralım diye bir strateji belgesi oluşturduk. Strateji belgesini yerelden yaptırdık. Buradaki öğretmenlerimiz öğrencilerimiz velilerimiz meslek odalarımız belediye, sivil toplum kuruluşları hep beraber geçen sene bunları yaptık. Çocuklar okula geliyor veliler çocuklarını okula gönderiyor, temiz bir okulda onları okutmak bizlerin birinci görevimiz. Beslenme dostu okullarımızda kantinlerimizin düzenli bir şekilde olması kolalı boyalı içeceklerin olmaması öğrencilerin sağlıklı şekilde gıdalarını alması daha temiz bir ortamda yemeklerini yemesi bunların hepsi medeni ihtiyaçlar. Benim köy okullarımın ziyaretlerinde en önemli baktığım konuların suyu akıyor mu su deposu var mı bahçeleriniz temiz mi bahçelerinizde güller çiçekler çeşitle ağaçlar var mı diye bakıyoruz bunlar bizim görevimizdir" dedi.

Yozgat'taki tüm okulların aynı şekilde beyaz bayrağa kavuşmasını hedeflediklerini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ise,"Okullarımızın temizliği ve öğrenci ortamlarının daha hijyen hale getirilmesi için müdürlüğümüz tarafından temel eğitim okullarımıza temizlik malzemeleri alınmakta ve orta öğretim okul müdürlüklerimiz kendi bütçeleriyle bu malzemeleri alarak temizlik işlerini yapmaktalar. Geleceğe dönük olarak Yozgat'ta ki tüm okullarımız ve kurumlarımızın aynı şekilde beyaz bayrağa kavuşması ve bağlamda da öğrencisi olan kurumlarımızın beslenme dostu okulu olarak bu niteliğe kavuşması en önemli hedefimiz inşallah bu hedefimize kavuşmak içinde azami gayretle tüm eğitim camia olarak elimizden gelen çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yurtnaç ve protokol üyeleri tarafından 110 okula Beyaz Bayrak Sertifikası ödülü verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim