• BIST 9548.09
  • Altın 2492.432
  • Dolar 32.494
  • Euro 34.5189
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Yozgat’ın yöresel ürünleri yoğun ilgi görüyor

Yozgat’ın yöresel ürünleri yoğun ilgi görüyor
Yozgat Belediyesi tarafından geçen ay hizmete açılan şehre özgü yöresel gıda ürünleri ile birlikte hediyelik eşyaların tanıtılıp, satışının yapıldığı...

Yozgat Belediyesi tarafından geçen ay hizmete açılan şehre özgü yöresel gıda ürünleri ile birlikte hediyelik eşyaların tanıtılıp, satışının yapıldığı "Yöresel Ürünler ve Kahvaltı Evi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Yozgat'ta doğu illeri ile batı illerin birbirine bağlayan Uluslararası E-88 Karayolu'nun Sarıhacılı Mahallesinde yol kenarında hizmet veren Yöresel ürünler kahvaltı evi doğudan batıya, batıdan doğu illerine seyahat eden vatandaşlarında uğrak yeri haline geldi.

Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, Yozgat'ın yöresel ürünlerinin satışının yapıldığı Yöresel Ürünler ve Kahvaltı Evi'ne sadece ilde yaşayan vatandaşların değil seyahat halinde olan vatandaşlarında ilgi gösterdiğini söyledi. Yozgat adına tescili yapılan "Parmak Çörek" fırının da bina içerisinde yer aldığını kaydeden Başkan Yardımcısı Kılıçarslan, fırında yöresel unlu mamullerin üretiminin yapılıp, satıldığını ve en fazla ilginin parmak çöreğe olduğunu belirtti. Kılıçarslan, "Şehre özgü tarım ürünleri, erişte, pekmez sucuğu, bal kabağı, ekşi, yoğurt, turşu, yumurta, bal, kaymak gibi gıda ürünlerinin yanında ilçelerde de üretimi yapılan el sanatı ürünlerinin de burada satışı yapılmaktadır. Amacımız Yozgat'ın yöresel ürünlerinin en iyi şekilde tanıtımını yapmaktır. Burası şehirlerarası yol kenarında olduğu için yolcularda burada durup ilimizin ürünlerini tadabilecek, dinlenip yorgunluklarını atabilecekler. Yada gittikleri yerlere hediye olarak buradaki parmak çörek veya diğer ürünlerimizden götüreceklerdir. Şuan oldukça yoğun bir ilgi var. Vatandaşlarımız belediyemize böyle önemli hizmeti gerçekleştirdiğimiz için teşekkür ediyor. İlimizde büyük eksikliği hissedilen yöresel ürünlerimizin böyle önemli bir noktada satışa sunulması büyük bir eksikliğinde giderilmesine vesile olacak." diye konuştu.

Yozgat’ın yöresel ürünleri yoğun ilgi görüyor

Yozgat’ın yöresel ürünleri yoğun ilgi görüyor

Yozgat’ın yöresel ürünleri yoğun ilgi görüyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim