• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Yozgat Sporcu Fabrikası Ve İl Tipi Gençlik Merkezinin Temeli Atıldı

Yozgat Sporcu Fabrikası Ve İl Tipi Gençlik Merkezinin Temeli Atıldı
Yozgat Spor Vadisi projesinde yer alan Yozgat Antrenman Spor Salonu (Sporcu Fabrikası) ve İl Tipi Gençlik Merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yozgat Spor Vadisi projesinde yer alan Yozgat Antrenman Spor Salonu (Sporcu Fabrikası) ve İl Tipi Gençlik Merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Spor Vadisinde düzenlenen törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan Yozgat Milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat'a önemli yatırımların yapıldığını belirterek, "Spor Vadisi de Yozgatlıların gelip gezebilecekleri, gençlerin spor yapabilecekleri çok önemli bir alandır. Bunun yanında ilimize çok sayıda yatırımlar yapılmaktadır. Bugün burada yine Antrenman Spor Salonu ve İl Tipi Gençlik Merkezinin temelini atıyoruz, ilimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Daha sonra konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün burada temeli atılan eserlerin Yozgat'ın gençlik ve spor alanında daha ileri gitmesi için önemli katkılar sağlayacağını belirterek, " Bugüne kadar hükümetlerimiz döneminde Yozgat'ımıza çok önemli gençlik ve spor alanında eserler kazandırıldı. İşte burada yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, Türkiye'de pek çok yerde yüzme havuzları vardı ama Yozgatlı böyle bir havuzu sadece hamamlara orda görebilir, başka yerde göremez. Çocuklarımız gençlerimiz, ya göletlerde, ya çaylarda yüzer ya da denize gittiği zaman yüzme ile ilgili karşı karşıya kalırdı. Yozgat'ta böyle bir imkan yoktu. İşte ilk defa bizim açımızdan deniz kadar kıymetli olan yarı olimpik havuzu Yozgat'ımıza kazandırdık. Eminim Yozgatlı gençlerimiz insanlarımız bundan istifade ediyorlar. Termal havuz ve aqua spor tesisi o da bitmek üzere o da kadınlara hizmet verecek o da ayrı bir Yozgat için önemli kazanımdır. Şuanda da diğer yerlerde de benzer yatırımları yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Böylelikle Yozgat'ta yüzme konusunda gençlerimizin ihtiyacını insanımızın ihtiyacını karşılayacak tesisleri Yozgat'ımız a kazandırmış olduk. Yozgat'ta bir kapalı spor tesisi vardı inşaatının ne zaman başladığını ben bilmem, çok eskiden temeli atılmıştı. Spor tesisini hükümetlerimiz dönemlerinde tamamladık, Fenerbahçe, Galatasaray gibi çok büyük basketbol, hentbol, voleybol spor kulüpleri gelip buralarda maçlar yaptılar, Türkiye kupaları uluslar arası bazı organizasyonlar yapıldı. İnşallah bundan sonraki süreçte de benzer tesislerle Yozgatımız büyük kulüpleri görmeye devam edecektir" dedi .

Spor Vadisi Yozgat için önemli olduğu gibi Türkiye için de örnek bir proje olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Böylesi komple bir proje Türkiye'nin çok az yerinde var. İnşallah projenin tamamı bittiğinde spor bakımından son derece önemli zenginliğe ilimiz kazanmış olacak. Bir yandan yüzme havuzu, öte yandan gençlik merkezi, öte yandan antrenman sporcu fabrikası dediğimiz alan baktığınızda bunlar Yozgat'a büyük bir güç büyük bir zenginlik ve imkan katacaktır. Önümüzdeki süreçte de bunları çoğaltmaya biz milletvekili arkadaşlarımızla beraber devam edeceğiz. İlçelerimize ve il merkezinde bugüne kadar pek çok gençlik merkezi sentetik futbol sahası ve spor salonlarını hayata geçirdik. Rakamlara baktığımızda gençlik ve spor bakanlığı aracılığıyla 6 spor salonu, 10 sentetik futbol sahası, bir yarı olimpik yüzme havuzu, 4 gençlik merkezini şuana kadar hayata geçirmiş durumdayız. Bugün temelini atacağımız eserlerin maliyetin 13 milyon civarındadır. Diğer devam edenlerle Yozgat'a bu alanda yaptıklarımızın maliyeti 30-40 milyon civarında rakamı bulmaktadır" diye konuştu.

RIZA KAYAALP SPOR SALONU

Yozgat'ın sadece tesisleriyle değil yetiştirdiği sporcularla da Türkiye'ye ve dünyaya adını duyurmayı başardığını hatırlatan Bozdağ, " En son Rıza Kakayaalp kardeşimiz yeniden Avrupa şampiyonu oldu. Onu da buradan tebrik ediyorum. Hem istiklal marşımızı söyletti, hem bayrağımız göndere çektirdi. Daha nice şampiyonlukların onunla beraber ülkemize gelmesini temenni ediyoruz. Olimpiyat şampiyonluğunu da Rıza'dan bekliyoruz. Çünkü Rıza Türkiye'ye olimpiyat şampiyonluğunu kazandıracak güçte, kudrette yiğitlikte Bozok yaylasının yiğit bir evladıdır. İnşallah onu da oradan ayrıca tebrik ederiz. Buranın adı antrenman spor salonu, Rıza Kayaalp Spor Salonu desek daha iyi olmaz mı. Onun için onun adını inşallah değiştirelim antrenman spor salonu değil Rıza Kayaalp Spor Salonu yapalım. Daha nice Rıza Kayaalplerin yetiştirilmesi için bu büyük sporcumuzu Yozgatlılara ve bütün Türk insanına örnek olarak gösterelim. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yozgat Sporcu Fabrikası Ve İl Tipi Gençlik Merkezinin Temeli Atıldı

Yozgat Sporcu Fabrikası Ve İl Tipi Gençlik Merkezinin Temeli Atıldı

Yozgat Sporcu Fabrikası Ve İl Tipi Gençlik Merkezinin Temeli Atıldı

Yozgat Sporcu Fabrikası Ve İl Tipi Gençlik Merkezinin Temeli Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim