• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Yozgat Şehir Hastanesi birinci yılını pasta keserek kutladı

Yozgat Şehir Hastanesi birinci yılını pasta keserek kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 yıllık hayalim dediği şehir hastaneleri arasında ilk olarak hasta kabulüne başlayan Yozgat Şehir Hastanesi,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 yıllık hayalim dediği şehir hastaneleri arasında ilk olarak hasta kabulüne başlayan Yozgat Şehir Hastanesi, sağlık alanında bir yılını doldurdu.

Birinci yıl dönümü dolayısıyla hastane konferans salonunda düzenlenen kutlama programında slaytlar eşliğinde bir yılda yapılan çalışmalar ve yaşananlar slaytlar eşliğinde katılımcılara anlatıldı ve birinci yıl dönümü için pasta kesildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, yaptığı açıklamada, "Sağlıkta dönüşüm projesini gerçekleştiren bu ülke şehir hastanelerini de yaptı ve gerçekleştirdi. Kapalı alanı yaklaşık 140 bin metrekare, 475 yataklı, 140 doktor modüllü çok modern bir hastanemiz var. İlimize ve insanımıza hizmet veriyoruz. Ülkemiz genelinde 29 tane planlanıyor ve bu daha ileride tüm ülkeye yayılacak" dedi.

Hastane Başhekimi Dr. Aziz Ahmet Surel ise, "14 Ocak 2017 itibariyle ilk hasta transferini geçekleştirdik. 16 Ocak itibariyle de polikliniğimiz kapısını açtı. Geriye baktığımızda bir yılda çok iş yapmışız. Önce "Bu iş olacak mı?" deniyordu. Biz de bunu diyorduk aslında, nasıl yapacağız diye. Elimizde bir kitabı yoktu, şehir hastanesi nasıl idare edilir, nasıl kurgulanır ama hem kamu tarafından hem özel tarafından gayretli çalışan arkadaşlarımız sayesinde bir yılı doldurduk. Gururluyuz, mutluyuz" şeklinde konuştu.

Geçen bir yıl içerisinde 421 bin nüfusu olan Yozgat'ta yaklaşık 800 bin muayene yaptıklarını söyleyen Surel, "Bütün Yozgat'ı iki kere muayene etmişiz. 30 bin civarında hastamızı yatırarak tedavi etmişiz. 18 bin de küçüklü büyüklü ameliyat yapmışız. Şehir hastaneleri projelerini gündeme getiren, bunun hayalini kuran büyüklerimizin hayalleri gerçekleşti. Bugün artık şehir hastaneleri Türkiye'de sağlık hizmetinin ağırlığını devralmaya hazırdır. İnşallah gün geçtikçe daha iyi noktalara geleceğiz. Kalitemizi daha da iyi ispat edeceğiz" ifadelerini kullandı.

26 yıllık hemşire olduğunu söyleyen Aynur Koçak da, "Her yılımı zevkle yaptım ama doyum gerçekten bu hastanede oldu. Emeğimizin karşılığını aldık. Her türlü ekipmanımız elimizin altında. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz hastane yöneticilerine ve personeline herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hastanede yakını tedavi gören Oğuz Çetin ise başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hastaneyi Yozgat'a kazandıranlara teşekkür ederek, "5 yıldızlı otel konforunda, her şey çok mükemmel, tertemiz, pırıl pırıl bir hastane. Yozgat Şehir Hastanesi'ni çok methettikleri için Kırıkkale'den buraya geldik. Bu sabah ameliyatımız oldu, çok güzel hizmet bulduk. Teşekkür ediyorum bütün personeline" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim