• BIST 9524.59
  • Altın 2492.484
  • Dolar 32.5333
  • Euro 34.686
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Yozgat Nohut Üretiminde 8. Sırada Yer Aldı

Yozgat Nohut Üretiminde 8. Sırada Yer Aldı
Yozgat 2015 yılı Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre nohut üretim alanları açısında 7'inci, üretim miktarı açısında ise 8'inci sırada...

Yozgat 2015 yılı Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre nohut üretim alanları açısında 7'inci, üretim miktarı açısında ise 8'inci sırada yer aldı.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayalı olan Yozgat'ta kuru ve sulu şartlarda yapılan tahıl üretiminin yanı sıra yemeklik baklagiller ve bunlar içerisinde özellikle kuru tarım ve nadas alanlarında üretime elverişli olan nohut ve mercimeğin geniş bir ekim alanına sahip olduğunu söyledi.

Yozgat'ın 2015 yılı TUİK verilerine göre nohut üretim alanları açısında 7'inci, üretim miktarı açısında ise 8'inci sırada yer aldığını ifade eden Özdemir, "Nohut, ilimizde bu denli geniş çaplı bir ekiliş alanına sahip ve tarım işletmeleri açısından önemli bir üründür. Bu nedenle nohut ile ilgili uygun ve verimli çeşitlerin belirlenmesi, nohut yetiştiriciliğinde bazı yıllarda çok yüksek oranlarda ürün kayıplarına neden olan nohut antraknozuna toleranslı ve dayanıklı çeşitleri tespit edilmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce Nohut Demonstrasyonu yapılması uygun bulundu." dedi.

Nohut demonstrasyon çalışması kapsamında Eskişehir Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Samsun Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden temin edilen Azkan, Akça,Yaşa 05, Çakır, Sezenbey ve Çağatay olmak üzere 6 nohut çeşidine ait sertifikalı tohum ekimi yapıldığını kaydeden Özdemir, "6 Nisan'da ilimiz merkez ilçede, nohut ekiminin yoğun olarak yapıldığı bir bölgede ekim gerçekleştirildi. Gerekli bakım işlemleri ve kontrolleri yapılarak devam ettirilecek demonstrasyon çalışması sonuçlarının hasat sonunda çiftçilerimizle paylaşacağız. Elde ettiğimiz veriler doğrultusunda da çiftçimizi yönlendireceğiz." ifadesini kullandı.

Yozgat Nohut Üretiminde 8. Sırada Yer Aldı

Yozgat Nohut Üretiminde 8. Sırada Yer Aldı

Yozgat Nohut Üretiminde 8. Sırada Yer Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim