• BIST 9712.6
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Yozgat iki şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Yozgat iki şehidini gözyaşlarıyla uğurladı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, dün sabah PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda şehit olan Yozgatlı iki şehitten 36 yaşındaki Astsubay Üstçavuş...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, dün sabah PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda şehit olan Yozgatlı iki şehitten 36 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Nusret Atmaca, Sorgun ilçesine bağlı Aşağıcumafakılı Köyü'nde, Uzmançavuş Bekir Şimşek Aydıncık ilçesinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Astsubay Üstçavuş Nusret Atmaca'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Ankara Etimesut'a oradan da askeri helikopter ile Sorgun'a getirildi. Şehit Atmaca için Sorgun Belediye Meydanı'nda düzenlenen törende binlerce vatandaş tekbirler getirerek, "Ne mutlu Türküm diyene', "Sorgun uyma şehidine sahip çık" sloganları attı. Şehit cenazesinin askerlerin omzunda tören alanına getirilmesinden sonra yakınları tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Şehit astsubayın ayakta durmakta güçlük çeken babası Osman Atmaca ve eşi Nihal Atmaca polis ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehidin annesi Fadime Atmaca ise oğlunun tabutu başına sedye ile getirildi. Oğlunun tabutu başında fenalaşan anne Fadime Atmaca'ya sağlık ekipleri müdahale etti.

Daha sonra İlçe Müftüsü Hasan Görer tarafından ikindi namazına müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Aşağıcumafakılı'da defnedilmek üzere cenaze aracına konuldu.

Cenaze törenine şehit Atmaca'nın eşi Nihal Atmaca, çocukları 7 yaşındaki oğlu Osman Kürşat ve 5 yaşındaki kızı Ülkü Nisa, çiftçilik yapan babası Osman Atmaca, annesi Fadime Atmaca, yakınlarının yanı sıra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Hasan Başkök katıldı.

Yozgat iki şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Yozgat iki şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Yozgat iki şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Yozgat iki şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Yozgat iki şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim