• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Karacabey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Destek İstedi

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Karacabey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Destek İstedi
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yozgat ziyareti ve Bozok Üniversitesi tarafından kendisine tevcih...

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yozgat ziyareti ve Bozok Üniversitesi tarafından kendisine tevcih edilen fahri doktora unvanı takdim töreninde, üniversitenin sorunlarını dile getirip daha hızlı gelişip büyümesi için destek istedi.

Bozok Üniversitesi Senatosu tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tevcih edilen Fahri Doktora Unvanı takdim töreninde konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, "Bugün ülkemizin birliğini korumak ve insanımızın her türlü güvenini sağlamak üzere terör ve teröristlere karşı mücadele verirken hayatını kaybeden şehitlerimizin, şehit ailelerinin devletin ve milletin yanında olmak yerine düşünce özgürlüğü maskesi arkasına saklanıp terör örgütlerinin üniversitelerdeki maşası olmayı tercih edenleri esefle kınıyorum" dedi.

Bozok Üniversitesi'nin 1 Mart 2006 tarihinde kurulduğunu hatırlatan Rektör Karacabey, " Yozgatlının yıllarca hayalini ve beklentisini gerçekleştirmek sizlere nasip oldu. Kuruluşumuzun 10'uncu yılını idrak ettiğimizi bu günlerde üniversitemize teşrifinizden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Üniversitemiz 9 fakülte 4 yüksek okul, 8 meslek yüksek okulu, 3 enstitü, 8 araştırma merkezi, 1 sağlık araştırma ve uygulama merkezi ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bugün verdiğiniz müjde ile fakülte sayımız 11 oldu. Ancak 11 fakülteyi 14 fakülte ve 14 meslek yüksek okulu olarak taçlandırmak istiyoruz. Kadromuzda 37 profesör, 46 doçent, 202 yardımcı doçent, 151 öğretim görevlisi, 33 okutman, 291 araştırma görevlisi 12 uzman olmak üzere toplam 772 akademik personel ve 14 bin 200 devam eden öğrencimiz bulunmaktadır" diye konuştu.

Verilen rakamlar 10 yıllık üniversite için övünülecek bir seviye olmadığını vurgulayan Rektör Karacabey, " Ancak arzu edilen gelişmeyi yakalayabilmek için bazı iyileştirilmelerin yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Üniversitelerin büyümesi ve gelişmesi kendilerinden beklenen amacı gerçekleştirebilmeleri öncelikle yetişmiş öğretim üyeleri ile mümkündür. Üniversitemiz ve bizimle aynı konumla olan Anadolu üniversitelerini önemli sorunlarının başında öğretim üyesi temini gelmektedir. Büyük şehirlerde ihtiyaç fazlası kadro tahsislerini kısıtlamak gibi bazı tedbirler bu konuda belli oranda iyileştirme sağlayabilir. Ayrıca Bozok Üniversitesi diğerlerinden daha fazla dezavantajı bulunmaktadır. Kalkınmışlık düzeyi aynı olan hatta Yozgat'tan çok daha ileride kalkınmış ileri seviyede kalkınmış illerin üniversitelerde görev yapan öğretim elemanları Bozok Üniversitesi'nde çalışanlardan çok daha fazla geliştirme ödeneği aldıkları gibi büyük çoğunluğunun lojman imkanlarını da bulunmaktadır. Bu durum Bozok Üniversitesi tercihte olumsuz etki yapmaktadır. Gelişmişlik düzeyi aynı olan illerdeki üniversitelerde öğretim görevlilerine ödenen geliştirme ödeneğinin Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri için de ödenmesi konusunda direktifleriniz öğretim üyesi temininde pozitif sonuçlar doğuracağı kanaatindeyiz" şeklinde konuştu.

Devlet üniversitelerinin kampus alanlarının ortalama 20 bin dönüm civarında olduğuna değinen Rektör Karacabey, "Şuanda bizim kampus alanımız 4 bin dönüm alan üzerine kurulmuştur. Bu arazinin 3 de 2'side kullanabilir nitelikte değildir. Dolayısıyla kampus alanımızın genişletilmesinde faydalı olacağını düşüncesindeyiz. Yeni fakültelerin kurulmasıyla çok daha büyük alana ihtiyacımız vardır. Acil çözüm bekleyen sorunlarımızdan birisi de kampusümüzü bölen şehirler arası yoldur. Bu yol tehlike oluşturmak ta hem de başka sosyal problemlere sebep olmaktadır. Bu konu ulaştırma bakanlığı yetkilileri ile paylaşılmış henüz çözüm konusunda bir çalışma olmamıştır" şeklinde konuştu.

TIP FAKÜLTESİ BİNAMIZIN BİRAN ÖNCE BİTMESİNİ İSTYORUZ

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesinin 17 Mayıs 2007 tarihinde kurulduğunu öğretim binası ve öğretim üyesi bulunmadığı için Hacettepe üniversitesi ile 3 yıllık protokol ile öğrencilerin orada eğitime başladığını belirten Rektör Karacabey, " Aradan 8 yıl geçmesine rağmen öğrencilerimiz hala Hacattepe Üniversitesinde görmektedir. Geçtiğimiz birkaç ay içerisinde TOKİ'nin yürüttüğü morfoloji binasının sözleşmesinin tarihi 13 Nisan 2016'dır. Ancak yüklenici firma inşaatı bitirmek niyetinde olmadığı gibi inşaatın süresini uzatmak için çalışmalar yürütmektedir. Bu konuda direktiflerinizi bekliyor en geç 3 ay içerisinde tıp fakültesi binamızın teslimi konusunda emirlerinizi bekliyoruz" dedi.

Hukuk Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi müjdesi ile çok mutlu olduklarını dile getiren Rektör Karacabey, "Bozok Üniversitesi havacılık uzay bilimleri fakültesi kurulmasını arzu ediyoruz. Ayrıca bu fakülte kurulduktan sonar Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden biri olan Yozgat'ta savunma sanayi faaliyetlerine başlaması konusunda destekleriniz, üniversitemiz için bilimsel projelerimize yol gösterici olacak ve Yozgat halkını mutlu edeceği kanaatindeyiz. Ülkemizin huzur ve refahı için Türkiye Cumhuriyetinin milli politikalarının üretime dönüşeceği bir aşamada Bozok Üniversitesi olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya hazır olduğumuzu bildirir üniversitemize teşrifinizden dolayı çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Karacabey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Destek İstedi

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Karacabey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Destek İstedi

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Karacabey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Destek İstedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim