• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Yozgat Anadolu Lisesi Farkındalık Sohbetlerini Sürdürüyor

Yozgat Anadolu Lisesi Farkındalık Sohbetlerini Sürdürüyor
Yozgat Anadolu Lisesi "Farkındalık Sohbetleri" kapsamında düzenlediği etkinliğin bu haftaki konuğu Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim...

Yozgat Anadolu Lisesi "Farkındalık Sohbetleri" kapsamında düzenlediği etkinliğin bu haftaki konuğu Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil oldu.

Yozgat Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen sohbet toplantısına Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu, şube müdürleri, Anadolu Lisesi Müdürü Adil Arslan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. "Osmanlıyı Anlamak" konusu üzerinde sohbet eden Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Osmanlı tarihi ile ilgili bilgiler verdi. Şimşirgil, Türk milletinin tarihine yabancılaştırıldığını, tarih şuurundan mahrum bırakıldığımızı, güncel bazı diziler ve filmlerle tarihimizin çarpıtıldığını belirterek, "Bizsiz bize gücü yetmeyenler, bize bizimle gücü yetiyor. Osmanlıyı, ecdadımızı bizlere bilerek yanlış anlatılıyor. Son günlerde özellikle dizilerle tarihimizi çarpıtarak veriyorlar. Bu diziler kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Bizi tarihimizden kopardılar. İlk olarak hanedanı gözümüzde küçük düşürdüler. Şehvet düşkünü, haremden çıkmayan kişiler olarak bize lanse ettiler. Ardından dilimize yöneldiler. Ecdadın kitabesini, mezar taşını okuyamaz hale getirip birbirimize yabancılaştırdılar. Oysa bir toplumu ayakta tutan dini, dili ve tarihidir. Bizi bunlardan mahrum bırakarak "yaşayan ölülere, vagon bir millete" dönüştürdüler "dedi. Şimşirgil, sohbet boyunca açıklayıcı bilgiler vererek, katılımcıların merak edip sordukları soruları da cevapladı.

Gördüğü ilgi ve alakadan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, programın sonunda katılımcılara kitaplarını imzaladı. Yozgat Anadolu Lisesi Müdürü Adil Arslan'da kendilerini kırmayarak sohbete katılıp kendilerini onurlandıran Şimşirgil'e teşekkür etti.

Yozgat Anadolu Lisesi Farkındalık Sohbetlerini Sürdürüyor

Yozgat Anadolu Lisesi Farkındalık Sohbetlerini Sürdürüyor

Yozgat Anadolu Lisesi Farkındalık Sohbetlerini Sürdürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim