• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Yozgat AFAD Bölgenin Risk Haritasını Belirliyor

Yozgat AFAD Bölgenin Risk Haritasını Belirliyor
Yozgat AFAD Müdürü Halil İbrahim İbiş, ev alırken dışındaki süslemeler ve görünümden ziyade bodrum kattaki kolonlara ve temelin sağlamlığına bakmak...

Yozgat AFAD Müdürü Halil İbrahim İbiş, ev alırken dışındaki süslemeler ve görünümden ziyade bodrum kattaki kolonlara ve temelin sağlamlığına bakmak gerektiğini söyledi.

Yozgat İl AFAD Müdürü Halil İbrahim İbiş, bir basın toplantısı düzenleyerek AFAD'ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. İbiş, Yozgat AFAD il müdürlüğü olarak il genelinde afet ve acil durum tehlike ve risklerini belirlemek amacıyla 60 adet topoğrafik harita üzerinden tehlike ve riskli alanlar belirlediklerini ve çalışmalarımız devam ettiğini söyledi. 18 Aralık 2013 tarihinde yürürlüğe giren Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında Türkiye Afet Müdahale Planı oluşturulduğuna değinen İbiş, "Afetlerde standart bir müdahale imkanı sunan planlar doğrultusunda oluşturulan Yozgat Afet Müdahale Planı (YAMP) herhangi bir afet anında Vali Başkanlığında İl Müdürlüğümüz koordinesinde toplanacak olan tüm kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerine eşgüdümlü çalışma imkanı sunmuştur. Müdürlüğümüzde 1 şef, 3 enformasyon memuru ve 9 arama ve kurtarma teknisyeninden oluşan ekibimiz sıkışmalı trafik kazaları, kayıp arama ve diğer arama kurtarma olaylarına anında müdahale edebilmek için 24 saat görev başındalar. Enformasyon memurlarımız, Jandarma ve Polis tarafından 122 numaralı hattımıza gelen ihbarları değerlendirerek derhal ilgili şube müdürünü ve arama ve kurtarma teknisyenlerimizi olayla ilgili bilgilendiriyorlar ve sevk işlemlerini sağlıyorlar" diye konuştu.

10 Ocak'ta merkez üssü Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi olan 5.0 şiddetindeki deprem ve sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İbiş, "Depremden sonra bir dizi çalışmalar yapılmıştır. Yerköy ilçemizde 300 bina 3 bin dairede hasar tespit çalışmaları yapılarak raporlar hazırlanmıştır" diye konuştu.

Depremin değil çürük binaların can kayıplarına sebep olduğuna değinen İbiş, "Vatandaşımız konut alırken, öncelikle binanın üzerindeki görkemine değil, kolonlarına, temellerinin sağlamlığına bakması gerekir" şeklinde konutu.

İbiş, Yozgat AFAD ekiplerinin 2015 yılı içerisnde 36 trafik kazası, bir boğulm, 9 kayıp, 1 sel baskını olmak üzere toplam 53 olaya müdahale ettiğini sözlerine ekledi.

Yozgat AFAD Bölgenin Risk Haritasını Belirliyor

Yozgat AFAD Bölgenin Risk Haritasını Belirliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim