• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Yörükler şenlikte coştu

Yörükler şenlikte coştu
Balıkesir'in Kepsut ilçesinde düzenlenen Yörük Şöleni büyük ilgi gördü.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde düzenlenen Yörük Şöleni büyük ilgi gördü. Tuzak Köyü Kültür Derneği tarafından düzenlenen Yörük Şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Tuzak Köyü'nde yörük şenliği gerçekleştirildi. Şölen, Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunması ile başladı. Kepsut Tuzak Köyü Kültür Derneği Başkanı Ali Kökçü, "Burada şölenimize katılan dernek başkanlarımıza çok teşekkür ederim. Amacımız burada kaynaşmak. Birçok dostluklar edindik. İş gereği uzaklaşan akrabalarımızı görür olduk. Onlara kültürümüzden var olan dostlukları, kardeşlikleri ve komşusu aç iken yatmayan kültürden geldiğimizi hatırlatmak istedik" dedi.

Şölende konuşan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ise, "Türk kültürünün en yoğun yaşandığı en güzel yaşandığı en duygulu yaşandığı Yörük adetleri inşallah bugün burada yaşanacaktır. Türkiye'de ve dünyada ne kadar Yörük var ise hepsini selamlıyorum. Biz biriz ve beraberiz. Biz ayrı olamayız. Tüm vatandaşlarımızın sağlık, mutluluk, bolluk, bereket, kardeşlik, huzur ve refah içinde, birbiriyle dayanışma içinde geleceğe yürüdüğü bir yıl olmasını temenni ediyor, sizleri bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan da, "Benim annem yörük, babam yörük, ben de yörüğüm. Bizim atalarımız göç ederken bir kısmı Kepsut ilçemize yerleşti. Burada bu etkinliği düzenleyen dernek başkanımıza teşekkür ederim. Bizim birliğimizi dirliğimizi kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Konuşmalar sonrasında Burhaniye, Sındırgı, Yaylabayır, Havran ve Gönen'den gelen Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi. Yöresel türkülerin ve şiirlerin okunduğu programda yerel sanatçılar sahne aldı.

Tuzak Yaylası'nda düzenlenen şölene Kepsut İlçe Kaymakamı Murat Atıcı, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Durmuş ile ilçe halkı ve çok sayıda davetli katıldı.

Yörükler şenlikte coştu

Yörükler şenlikte coştu

Yörükler şenlikte coştu

Yörükler şenlikte coştu

Yörükler şenlikte coştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim