• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Yörükler Mahallesi Sakinleri Yolu Kapatarak Eylem Yaptı

Yörükler Mahallesi Sakinleri Yolu Kapatarak Eylem Yaptı
Samsun'un 19 Mayıs ilçesine bağlı Yörükler Mahallesi'nde arazilerini çeviren çitlerin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldığını iddia eden vatandaşlar...

Samsun'un 19 Mayıs ilçesine bağlı Yörükler Mahallesi'nde arazilerini çeviren çitlerin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldığını iddia eden vatandaşlar eylem yaptı.

Bir gün önce arazilerini çeviren çitlerin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldığını iddia ederek Kuş Cenneti yolunda toplanan mahalle sakinleri, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptılar. 1890 yılından bu yana bu topraklarda yaşadıklarını belirten Yörükler Mahallesi Muhtarı Veli Aydın, "Biz Aydın, Konya, Adapazarı ve son olarak da buradayız. Yörük milletiyiz. Bizim tapumuz 37 bin 205 dönüm olarak geçer. Biz gecekonducu değiliz. Biz bu yerleri paranın para zamanı 145 bin liraya aldık. Biz burada işgalci değiliz, Suriyeli de değiliz. Biz vatanımızın, toprağımızın üzerindeyiz. Yörükler'in 6 bin nüfusu var. Burada toplam 2 bin 500 yerin Tapu Kadastro ile mahkemesi devam ediyor. Bizim yerimize müdahale etme şansları yoktur. Şu anda bu yerler bizim zilliyetimiz altındadır. Biz işgalci değiliz, bu toprakları biz paramızla almışız. Biz para verdik yerimizi aldık ama şu anda Büyükşehir Belediyesi bizi buradan çıkartmak istiyor. Valimiz şöyle bir gelip de bizimle konuşsa daha iyi olmaz mı? Bizi insan yerine koymuyorlar. Biz karşımızda muhatap bulmak istiyoruz. Bize yazılı beyanda bulunurlarsa biz yine onları geri çevirmeyiz" dedi.

Eski Yörükler Belediyesi Belediye Başkanı 73 yaşındaki İsa Eroğlu ise, "Atalarımız Nebiyan Yaylası ile bura arasında gidiş geliş yapıyorlarmış. Kışın burası ormanlık olduğu için sıcak oluyor diye hayvanları barındırmak için bu bölgeye geliyorlarmış. Yıllardır biz bu topraklardayız" diye konuştu.

Yörükler Mahallesi'nden Kuş Cenneti'ne giden yolu bir süre trafiğe kapatan vatandaşlar, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

ÇAKIR: "ÇİTLERİ YIKTIĞIMIZ YER, KÖYLÜLERİN YERİ DEĞİL"

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır ise, "Bizim çitleri yıktığımız yer köylülerin yeri değil. Kuş Cenneti arazisi üzerinde bulunan "kıl çadırı" kış dolayısıyla kaldırmıştık. Bazı vatandaşlar da bizim çadırı kaldırdığımız yeri traktörle sürerek çit ile çevirmiş. Biz hazineye ait olan bu yerin çitlerini söktük. Olayın eski yıkımlarla ve diğer vatandaşlarla ilgisi yoktur. Olay bundan ibarettir" ifadelerini kullandı.

Yörükler Mahallesi Sakinleri Yolu Kapatarak Eylem Yaptı

Yörükler Mahallesi Sakinleri Yolu Kapatarak Eylem Yaptı

Yörükler Mahallesi Sakinleri Yolu Kapatarak Eylem Yaptı

Yörükler Mahallesi Sakinleri Yolu Kapatarak Eylem Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim