• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Yörük Türkmen Çalıştayı Başlıyor

Yörük Türkmen Çalıştayı Başlıyor
Antalya Yörükler Derneği tarafından düzenlenecek olan Türkiye 1. Yörük Türkmen Çalıştayı ve Arama Konferansı, Cuma günü başlıyor.

Antalya Yörükler Derneği tarafından düzenlenecek olan Türkiye 1. Yörük Türkmen Çalıştayı ve Arama Konferansı, Cuma günü başlıyor.

Antalya Yörükler Derneği, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi ve Kepez Belediyesi işbirliği ile Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan, Türkiye 1. Yörük Türkmen Çalıştayı ve Arama Konferansını 26-27-28 Şubat tarihlerinde Crown Plaza Otel'de gerçekleştirilecek. Çalıştayın amacının Yörük Türkmen kültürünün dünü bugünü ve Türk kültüründeki yerini irdelemek olduğunu belirten Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, "Bu çalıştayımızda bizleri yalnız bırakmayan başta Antalya Valimiz Muammar Türker'e, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e, Konyaaltı, Muratpaşa ve Kepez Belediye Başkanlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

YURDUN DÖRT BİR YERİNDEN KATILIMCI GELECEK

Türkiye 1. Yörük Türkmen Çalıştayı ve Arama Konferansı'na Türkiye'nin dört bir köşesinden 100'e yakın derneğin katılacağını belirten Başkan Duman, "Çalıştayımız Cuma günü başlıyor. İlk gün protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Sevinç Güçlü, Prof. Dr. Nesrin Sipahi Kıratlı, Araştırmacı Kudret Harmanda, Araştırmacı Dr. Muharrem Bayar ve Araştırmacı Dr. Mehmet Ak'ın katılacağı sempozyum gerçekleştirilecek. Konuşmacılar kendi uzmanlık alanlarında görüşlerini paylaşıp araştırmalarını ortaya koyacaklar" dedi.

ÇALIŞTAY BİRLEŞTİRİCİ VE YAŞATICI OLACAK

Duman, "Çalıştay ve Arama Konferansı'nın ikinci günü Prof. Dr. Cengiz Sayın'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek. Üçüncü gün ise, tüm gelişmelerin ve görüşlerin ele alındığı sonuç bildirgesinin basın karşısında okunması ile 1. Yörük Türkmen Çalıştayı ve Arama Konferansı'nın sona erecek. Bu etkinliğimiz Türkiye'mizin dört köşesinden büyük ses getirecek. Ümit ediyorum ortaya konulacak tablo birleştirici ve yaşatıcı özelliklere sahip olacak" şeklinde konuştu.

Yörük Türkmen Çalıştayı Başlıyor

Yörük Türkmen Çalıştayı Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim