• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Yörük Şenliği, Şehitleri Anma Etkinliği Oldu

Yörük Şenliği, Şehitleri Anma Etkinliği Oldu
Torbalı'da düzenlenen geleneksel Yörük Şenliği, Güneydoğu'dan gelen şehit haberleri üzerine şehitleri anma etkinliğine dönüştü.

Torbalı'da düzenlenen geleneksel Yörük Şenliği, Güneydoğu'dan gelen şehit haberleri üzerine şehitleri anma etkinliğine dönüştü. Konserler iptal edildi, program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle açıldı. Torbalı Belediye Başkanı Görmez, "Türkiye bu zor günleri birliğini daha da güçlendirerek aşacaktır" dedi.

Torbalı Belediyesi ile Ahmetli Köyü Yörük Türkmen Efeleri Derneği'nin düzenlediği Yörük Şenliği, Ahmetli'deki mesire alanında şehitler anma etkinliği olarak gerçekleştirildi. Bu sene üçüncüsü düzenlenen etkinlikte konserler iptal edilirken, program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şehitlere dua edildi. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, geleneklerini, kültürünü, komşuluk ilişkilerini, dayanışma ve paylaşmaya dair sosyal, kültürel değerlerini yitirmiş toplumların ciddi sosyal sorunlar yaşadığını belirterek, "İşte Ege Yörükleri bu anlamda ciddi bir sosyal dinamizm sağlıyor. Toplumu özüyle birleştiriyor. Bu etkinlikte asıl amaç dayanışmayı çoğaltmak" diye konuştu.

"ŞENLİK DEĞİL ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİĞİ"

Toplumun bütün kesimlerinin daha çok kenetlenmesini isteyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ülkemiz zor günlerden, bütün İslam alemi ise büyük bir sıvandan geçiyor. Vatanımızın birliği, devletimizin varlığı, milletimizin kardeşliği, bütün bu coğrafyanın huzuru, çocuklarımızın geleceği için her gün şehitler veriyoruz. Bugünkü buluşmamızın adının da "şenlik" değil, şehitleri anma etkinliği olarak yapıldığının bilinmesini istiyorum."

YÖRÜK ÇADIRI KURULDU

Ahmetli köyünden etkinlik alanına düzenlenen kortej yürüyüşüne Ege'nin farklı kentlerinden gelen Ahmetli Köyü Yörük Türkmen Efeleri Derneği yöneticileri, fotoğraf sanatçıları ile İzmir'den çok sayıda vatandaş katıldı. Değişik yörelere ait zeybek oyunları sergilendi. Binlerce vatandaşın katılım gösterdiği etkinlikte yiyecek, içecek stantları açıldı. Çok sayıdaki vatandaş ormanlık alanda piknik yaptı. Folklor ve tiyatro gösterileriyle bütün gün devam eden etkinlik akşam geç saatlere kadar sürdü.

Yörük Şenliği, Şehitleri Anma Etkinliği Oldu

Yörük Şenliği, Şehitleri Anma Etkinliği Oldu

Yörük Şenliği, Şehitleri Anma Etkinliği Oldu

Yörük Şenliği, Şehitleri Anma Etkinliği Oldu

Yörük Şenliği, Şehitleri Anma Etkinliği Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim