• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Yöresel Günler Şöleni’nde kardeşlik rüzgarı esti

Yöresel Günler Şöleni’nde kardeşlik rüzgarı esti
Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Zeytinburnu Yöresel Günler Şöleni Türk Halk Müziği'nin sevilen ses sanatçısı Mustafa Keser konseriyle sona erdi.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Zeytinburnu Yöresel Günler Şöleni Türk Halk Müziği'nin sevilen ses sanatçısı Mustafa Keser konseriyle sona erdi. 10 gün boyunca Anadolu'nun birçok il, ilçe ve köylerinin buluştuğu şölende kardeşlik rüzgarı esti.

Türkiye'den 7 bölge, Balkan-Rumeli ve Türk Dünyası'nın bir araya geldiği Zeytinburnu 14. Yöresel Günler Şöleni, halk oyunları gösterisi ve Mustafa Keser konseri ile sona erdi. Her akşam farklı bir bölgenin kendine has müzikleri, halk oyunları, kıyafetleri ve yöresel lezzetleri sergilediği şölende Zeytinburnulular 10 gün boyunca 15 Temmuz Meydanı'nda hem eğlendi hem de birbirinden farklı kültürlerin yöresel lezzetlerini tattı.

Anadolu illerini temsilen 26 derneğin bir araya geldiği Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'ndaki kapanış gecesinde son geceyi de birlik ve beraberlik içinde geçiren vatandaşlar, gecenin geç saatlerine kadar meydandaki etkinliklere eşlik edip yöresel stantları gezdi.

Konser sonunda 26 ilin dernek başkanlarına plaketlerini takdim eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Rabbime şükürler olsun ki 14'üncü programın son akşamındayız. 26 tane derneğimizle birlikte 10 gündür sürdürdüğümüz bu programları birlikte icra ettik. Türkiye'nin 7 bölgesinden ayrıca yurt dışından Balkanlar'dan ve Türk Dünyası'ndan da kardeşlerimiz aramızda bulunuyor. Bu rengi, bu güzelliği Türkiye'nin hiçbir ilçesinde hiçbir kentinde yaşama imkanı yok. Bu etkinlikleri hem yurdumuzu hem Türk Dünyası'nı hem de Balkanlar'ı temsilen dernek başkanlarımızla ve yöneticilerimizle birlikte icra ettik. 10 gün süreyle gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerde 15 Temmuz Meydanı hiçbir zaman boş kalmadı. Sizler burayı doldurdunuz bizim motivasyonumuzu artırdınız. Sizlere çok müteşekkirim. Bu organizasyonların güzel bir şekilde icra edilmesinde bize destek veren dernek başkanlarına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Rabbimden niyazım inşallah seneye de bu organizasyonu bizlerin yapmasına imkan verir" diye konuştu.

"Eğlence programı değil kaynaşma programı yapıyoruz"

Konuşmasının devamında Zeytinburnu'nu kuran insanların bir araya gelmesini amaçladıklarını belirten Başkan Aydın, "Eğleniyoruz ama bu bir eğlence bu programı değil biz bir kaynaşma, bir araya gelme programı yapıyoruz. Zeytinburnu'nu kuran insanların bir araya gelmesini, birbirlerini daha yakinen tanımasını arzu ediyoruz. Bu programların temel motivasyonunu oluşturan unsur budur. Ve bu anlamda gerçekten çok güzel mesafe kat ettiğimize inanıyorum. Onun için bu sene 192 tane köyümüze, şehrimize ve vilayetlerimize gittik. Oraların belgesellerini yaptık. Geçen yıl da 48 belgesel yapmıştık. Toplamda 240 belgesel etti. Bu belgeseller Zeytinburnu'nu kuran insanların geldikleri toprakları anlatıyor. Atalarınızın köylerini, kendi köylerinizi ve şehirlerinizi, vilayetlerinizi görmeyi arzu ediyorsanız bu belgeselleri Youtube'dan izleyebilirsiniz. Böylece buradan kalkıp memlekete gidememiş olsanız bile elinizin altındaki internetle atalarınızın doğup büyüdüğü yeri görebilirsiniz" diye konuştu.

Yöresel Günler Şöleni’nde kardeşlik rüzgarı esti

Yöresel Günler Şöleni’nde kardeşlik rüzgarı esti

Yöresel Günler Şöleni’nde kardeşlik rüzgarı esti

Yöresel Günler Şöleni’nde kardeşlik rüzgarı esti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim