• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Yomra Belediye Başkanı Sağıroğlu Son 2 Yılını Değerlendirdi

Yomra Belediye Başkanı Sağıroğlu Son 2 Yılını Değerlendirdi
Trabzon'un Yomra İlçesi Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında görevdeki son 2 yılını değerlendirdi.

Trabzon'un Yomra İlçesi Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında görevdeki son 2 yılını değerlendirdi.

Başkan Sağıroğlu, Yomra ve Kaşüstü'nde artan yapılaşma ve konut sayısı ile ilgili eleştiriler üzerine de "Bugüne kadar böyle devam ettim, bundan sonrada böyle devam edeceğim. Yatırımcının yanındayım eğer yargılık bir durum varsa da gider hesabını veririm" dedi.

İki yıl içinde yapılan ve yapılacak olan hizmetleri tek tek açıklayan Başkan Sağıroğlu, dolgu alanı üzerinde yapılacak olan golf sahasıyla ilgili projeyi değerlendirerek, "Dolgu alanı projemizle uğraşıyoruz. Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimiz bize tam destek veriyorlar. 650 dönümlük bir dolgu alanı hazırlıyoruz. Yıl sonuna kadar bu dolgu alanı projesinin çalışmasına başlayacağımıza inanıyorum. Bu dolgu projesi yapıldığında Golf Federasyon Başkanı hemşehrimiz Ahmet Ağaoğlu'nun da desteğiyle bir golf alanı olacak. Kamu oyunda golfun ne faydası olacak şeklinde serzenişler olabilir. Golf zengin sporudur, evet doğrudur. Fakat biz Arap turizminden yoğun faydalanan bir ilçe olarak golfun buraya çok ciddi katkıları olacağını düşünüyor ve her geçen gün 5 yıldızlı otel sayısının artacağını da biliyoruz" dedi.

KAŞÜSTÜ KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Başkan Sağıroğlu, son zamanlarda gündemde sıkça yer alan Kaşüstü Kavşağı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydederek, "Son zamanlarda gündemde sıkça yer alan Kaşüstü Kavşağı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Her programımda bu kavşağın bu yükü kaldırmadığını ifade ettim. Başta Karayolları Bölge Müdürümüz Selahattin bey olmak üzere Karayolları yetkilileri çok ilgilendiler. Çok kısa sürede o kavşağın ihalesini gerçekleştirdiler. Fakat Karayolları yetkililerimiz oradaki kavşağı köprülü kavşak olarak hazırladı. Biz kendilerine köprülü kavşağın silueti bozacağı yönünde itirazda bulunduk. Trabzon'un incisi Kaşüstü'dür. Her mecrada tercihimizin "dal-çık" olduğunu ifade ettik. Karayolları da bize cevaben su kotunun düşük olduğu ve tahliyesinin mümkün olmadığı, dolayısıyla daha önceki tecrübelerinde boğulmalar olduğunu ve çok ciddi tazminatlar ödediklerini ifade ettiler. Bu noktada onlara hak verdik. Sonrasında bir çalışma yaparak aynı çalışmanın Hatay'da, bizden su debisi 4 kat daha fazla olan bir noktada dal-çık yapıldığını bulduk. Aynı firmayı bulup, aynı şekliyle bizim kavşağa uyarladık. Bakanımıza sunduk, Bakanımız da Trabzon'a bir heyet gönderdi ve şimdi raporların sonucunu bekliyoruz. İnancım dal-çık olacağı yönünde" diye konuştu.

İNŞAAT SEKTÖRÜ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Sağıroğlu, ilçelerindeki yoğun yapılaşma ile ilgili olarak ise "Bizim için inşaat sektörü çok önemlidir. Kim ne anlatırsa anlatsın. Kanunlar, mevzuatlar çerçevesinde yardımcı olacağız. İnşaat sektörü 90 kalem işe isabet etmektedir. İstihdamımızın büyük bir bölümünün de bundan oluştuğunu biliyoruz. İnşaat sektörüne elimizden gelen desteği vereceğiz. Çok şeffaf bir belediye yönetimimiz vardır. Eğer yanlış yapmışsak hesap vermeye hazırız. Ama yanlış yapmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bizden önceki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Eğer onlar bu cesareti göstermemiş olsalardı Kaşüstü'ndeki turizm canlılığını yakalayamazdık. Şu noktada eleştirilere katılıyorum bu arkadaşlarımız emsal artışını biraz fazla yaptı. Fakat geriye takılmayacağız, şuan sorumluluk sahibi biziz ve bizler çözüm üreteceğiz. Bin dönümlük bir alan inşa ettik eğer kanuna uygun hareket edilseydi 10 dönümlük, 20 dönümlük bir alan ortaya çıkardı. Konut artışı eleştirisine ise katılmıyorum çünkü inşaat sektörüne talep var, onlarda yapıyorlar. Arap kardeşlerimize konut satmayacağız mı? Bu Antalya'da, Bodrum'da var da biz yapmayalım mı? Bugüne kadar böyle devam ettim, bundan sonrada böyle devam edeceğim, yatırımcının yanındayım eğer yargılık bir durum varsa da gider hesabını veririm" ifadelerini kullandı.

SALİH DURSUN İSMİNİN CADDEYE VERİLMESİ

Başkan Sağıroğlu, Trabzonspor'un Galatasaray ile oynadığı maçta bordo mavili futbolcu Salih Dursun'un maçın hakemine gösterdiği kırmızı kart olayıyla ilgili olarak bu futbolcunun ismini Yomra'da caddeye verileceğini ve takılacak levhanın da hazır olduğunu belirterek levhanın önümüzdeki hafta törenle takılacağını sözlerine ekledi.

Yomra Belediye Başkanı Sağıroğlu Son 2 Yılını Değerlendirdi

Yomra Belediye Başkanı Sağıroğlu Son 2 Yılını Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim