• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Yolsuzluk varsa kimse kollayacak değil

Yolsuzluk varsa kimse kollayacak değil
TBMM Başkanvekili Yakut, "Ortada bir yolsuzluk varsa bunu kimse kollayacak değildir. Yolsuzluğa adı karışan sayın bakanlar kesinlikle görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan'a giderler" dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti iktidara geldiğinden bu yana 3 genel seçim, 2 mahalli idareler seçimi, 2 referandum yapıldığını anımsattı.

Gelecek günlerde de önemli seçimler olacağını belirten Yakut, AK Parti olarak tüm Türkiye'de belediye başkan adaylarını belirlediklerini, hizmet aşkıyla çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.Son günlerde yaşananların 30 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimini başka bir noktaya taşıdığını ifade eden Yakut, şöyle devam etti:

"Yapılan tartışmalar bunu bir mahalli idareler seçimi olmaktan çıkardı, başka noktaya getirdi. Bunun da asıl sebebi Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimidir. MİT krizi ile başlayan süreç, Gezi Olayları ile devam etti, daha sonra da 17 Aralık'ta yolsuzluk kılıfıyla bir yargı darbesi yapılmak istendi. Ortada bir yolsuzluk varsa bunu kimse kollayacak, koruyacak değildir. Yolsuzluğa adı karışan sayın bakanlar kesinlikle görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan'a giderler. Kimse yapılan yolsuzluğu korumanın peşinde değil. Yüce Divan'a da gitmedikleri takdirde de zaten kamu vicdanı rahatsız olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ama buradaki mesele 17 Aralık'taki hadiseye baktığımız zaman 4 ayrı bakanlıkta 2 yıldır yapılan takip neticesindeki ayrı ayrı olayların Halk Bankası ile birleştirilip bir darbe girişiminde bulunulmasıdır. O günden bugüne yapılan düzenlemelerle bunların önüne geçildi.

Bundan sonra da bu gibi krizlerin çıkması halinde anında müdahale edilerek, hem mahalli idareler seçimine hem de Cumhurbaşkanlığı seçimine inşallah rahat bir ortamda gireceğiz."Yaşananların yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olduğunu öne süren Yakut, "İnşallah biz bunları tek tek atlatacağız. Gezi Olaylarının önüne geçildikten sonra hatırlarsanız 'Aralık ayında tekrar görüşeceğiz' denilmişti.

 Tabii insan hafızası zaman zaman söylenenleri unutuyor. Ama Aralık ayı geldiğinde yargı vasıtasıyla darbe yapmak istedikleri gündeme geldi. İnsanlarımız Gezi Olayları sırasındaki sözleri unuttular. Bu süreci sağ salim atlatacağız" ifadelerini kullandı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim